vacatures

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Taalvrijwilliger Taalhuis
Vind je taal leuk, beheers je Nederlands goed en wil je graag een ander helpen met het verbeteren van de Nederlandse taal? Dan is het Taalhuis naar je op zoek. Als taalvrijwilliger help je iemand met het verbeteren van de spreekvaardigheid en het lezen en/of schrijven van bijvoorbeeld een e-mail. Een uur per week begeleid je een vaste deelnemer in de Bibliotheek in Winterswijk.

Gastheren/- en vrouwen musea
Zowel Museum De Wereld van Wenters als museum Transit Oost is op zoek naar gastheren en gastvrouwen. Je ontvangt bezoekers en verkoopt toegangskaarten. Ook zorg je voor koffie en thee en indien nodig verzorg je rondleidingen in het museum. Als gastheer/gastvrouw ben je het visitekaartje van het museum, dus je bent sociaal en gastvrij.

Activiteitenavond De Molenaar
Wooncomplex De Molenaar zoekt een vrijwilliger die eens per twee weken op donderdag- en vrijdagavond kan komen helpen tijdens de activiteitenavonden. De vrijwilliger helpt met het inschenken van koffie en fris, het maken en ronddelen van hapjes, opruimen en het in- en uitpakken van de vaatwasser. Tijdens de activiteitenavonden, met onder meer muziek en bingo, komen er zo'n 30 tot 40 personen.

Bestuurs- en commissieleden Wenters Plus
Wenters Plus is een ouderenvereniging in Winterswijk en organiseert wekelijks activiteiten voor haar leden. Zo worden er regelmatig fietstochten en reizen georganiseerd en maandelijks wordt een ledenblad uitgegeven. Het bestuur van Wenters Plus is op zoek naar versterking. De nieuwe bestuursleden helpen met allerlei zaken, zoals de ledenadministratie, het bijhouden van de website, de redactie van het ledenblad en de organisatie van reizen. Het is belangrijk dat het nieuwe bestuurslid affiniteit heeft met de doelgroep en kan omgaan met de computer.

Bestuurder elektrokar
Stichting Marga Klompé zoekt voor de locatie De Pelkwijk bestuurders van de elektrokar. Het gaat om eenmaal in de twee weken op zaterdagochtend en tijdens eventuele invalmomenten. Lijkt het je leuk om de leefwereld van ouderen te vergroten, ben je sociaal en beschik je over een rijbewijs? Dan komt De Pelkwijk graag met je in contact.

Voorzitter speeltuinorganisatie
De voorzitter geeft de nieuw op te richten organisatie vorm en helpt met de maatschappelijke ontwikkeling van de speeltuinen. De voorzitter is de spin in het web, een geboren leider en inspirator. Hij of zij kan goed communiceren en is in staat mensen en partijen met elkaar te verbinden en met elkaar te laten samenwerken. De voorzitter is de contactpersoon naar externe organisaties, zoals de gemeente Winterswijk, de provincie, NUSO (Jantje Beton) en vertegenwoordigt daarmee de individuele speeltuinverenigingen. De voorzitter en het bestuur van de nieuwe speeltuinorganisatie worden ondersteunt door onder meer de Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt, het Sociaal Team, NUSO (Jantje Beton) en Spectrum. Zij allen werken met de speeltuinorganisatie samen om de overgang van de speeltuinverenigingen naar een meer wijkgerichte vereniging tot een succes te maken.

Meer berichten