Karin Stemerdink pakte de titel. Foto: PR
Karin Stemerdink pakte de titel. Foto: PR

Karin Stemerdink koningin van Huppel, Henxel en Dorpbuurt

HENXEL/HUPPEL/DORPBUURT - Karin Stemerdink is de nieuwe Koningin van svv HHD, zij volgt daarmee Daan ten Barge op. Karin en haar partner Niels Richter waren dolblij toen de vogel naar beneden kwam.

Het feest begon vrijdag 5 juli bij school 't Waliën. Voorzitter Hans Honderslo sprak in aanwezigheid van alle optochtgangers op het schoolplein zijn welkomstwoord.
Nadat Crescendo het Wilhelmus had gespeeld stapte iedereen op de wagens om naar de stopplaats te gaan bij Gerrit, Wilma en Rianne Huiskamp-Gribbroek. Bij de Emmaschool werd stilgehouden om een serenade te brengen aan de basisschoolkinderen en de leerkrachten. Bij de stopplaats was alles mooi aangekleed en was er voor iedereen wat te drinken. De temperatuur was aangenaam, zodat iedereen er met volle teugen van kon genieten. Om 11.30 uur werd de terugtocht aanvaard. Via de Gribbroekweg en de Waliënseweg draaiden alle wagens weer de parkeerweide bij het feestterrein op.

In de tent werden ondertussen de prijzen uitgereikt voor de grote en kleine wagens. Bij de schoolkinderen ging de eerste prijs naar de wagen Magic in Huppel van Merlijn, Diede, Kirsten, Iris en Lotte. Bij de grote wagens won Karin Stemerdink Volledig Incorrect met het thema 'Freek gaat Wild'.
Zij hebben eindelijk deze prijs binnengesleept, na twee jaar op de tweede plaats te zijn geëindigd. De nieuw ingevoerde aanmoedigingsprijs ging naar Abnormaal met het thema 'Laat ons met rups'. Er was ook nog een moment waarop de scheidende directeur van het Waliën, Johan Wilterdink, zijn opvolgster Monique de Groot-Jansen voorstelde aan de gemeenschap. Voor beiden werd de waardering hoorbaar in een daverend applaus.

Nadat alle prijzen waren uitgedeeld waren er voor de kinderen spelletjes op het schoolplein en voor de volwassenen op het terrein. Om 15.00 uur was er het jeugd koningschieten voor kinderen van het voortgezet onderwijs tot 18 jaar. Het openingsschot werd verricht door de jeugdkoningin Nynke van Dam. Er was veel animo. Elf jeugdige deelnemers wilden graag jeugdkoning(in) worden en het was uiteindelijk Lize Wensink, die met het honderdste schot het laatste stuk van de vogel eraf schoot. Zij werd in de tent gehuldigd. Nynke van Dam, de beste vriendin van Lize, overhandigde haar de sjerp en kroonde haar, zij ontving de Johan en Gerrie ten Dolle wisselbeker.

's Avonds was er het Oktoberfest in juli, in samenwerking met Die Slingetaler. Om 20.00 u. stroomde de tent vol, waarbij veel feestvierders zich in dirndls en lederhosen gestoken hadden. Het was een feestelijke en zeer gezellige avond, waarbij de gebouw Juliana zich zeker niet onbetuigd liet en bijdroeg, door aankleding.

Zarerdagmorgen vertrok de optocht om de Koning Daan ten Barge en zijn moeder Angela ten Barge uit te halen. Dit was bij de familie ten Barge aan de Huppelseweg.
Hier was alles mooi aangekleed en was er voor iedereen koffie en thee met cake en daarna nog wat te drinken. Het weer werkte goed mee, het was zonnig en warm, gelukkig was er voor beschutting gezorgd.

In een lange stoet ging iedereen naar de tent en daar was voor iedereen koffie/thee met broodjes. De burgemeester Joris Bengevoord en wethouder Elvira Schepers waren aanwezig en de burgemeester hield een korte toespraak. Daarna begon het koningsschieten. Dit jaar deden er twintig deelnemers mee. Er werd vanaf ronde zes met veel aandacht geschoten. Men kon de siddering bij ieder afgeschoten stuk voelen. Bij het 171e schot gaf Niels Richter de vogel de richting aan, zodat zijn partner Karin Stemerdink met het 172e schot de vogel naar beneden haalde. Karin Stemerdink werd daarmee de Koningin van svv HHD.
Onder begeleiding van muziekvereniging Crescendo ging iedereen naar de tent voor de huldiging. In de tent wisselden de versierselen van het oude naar het nieuwe Koningspaar. Karin en Niels stonden met hun twee kinderen op het podium te genieten van het feest.

De rest van de middag waren er diverse spelletjes, waarbij om 17.30 uur een verloting werd gehouden. 's Avonds was het een groot feest in de tent met muziek van Millenium. Hier werden ook nog de prijzen van de beste schutters van het vogelschieten overhandigd door voorzitter Hans Honderslo. Daarna kon iedereen feest vieren tot in de late uurtjes.

Meer berichten