De volksdansgroep in actie op de Pronsweide. Foto: Sis Huiskamp
De volksdansgroep in actie op de Pronsweide. Foto: Sis Huiskamp

Rollators kieken bij Prons Cross

WINTERSWIJK - Niet naar de Zwarte Cross dit jaar? Geen probleem. Zorglocatie Pronsweide van Marga Klompé organiseerde op 7 juli een eigen variant, de Prons Cross. Er was een wens om met een aantal bewoners naar het feestterrein in Lichtenvoorde te gaan, maar omdat die onderneming voor sommigen waarschijnlijk te veel prikkels zou opleveren, kwam er de Prons Cross, gewoon in de binnentuin aan de Morgenzonweg. Compleet met mascotte: niet tante Rikie maar Bertha, een (nep)koe, die rustig stond te grazen. Maar ook met foodtrucks, frietkraam, dj, livemuziek en -dans, een schilderworkshop, rollators kieken en niet te vergeten echte crossmotoren en strobalen. Wethouder Elvira Schepers opende het festijn.

Door Sis Huiskamp

De medewerkers van Pronsweide droegen een shirt met 'Crew' op de rug, net echt. Er waren even dreigende wolken, maar niemand hoefde een plastic festivalponcho uit te pakken; de middag verliep zonnig. Voor de kinderen was er een blagenparadijs met onder andere een springkussen.

Joop Hoogeveen, sinds drie en een half jaar bewoner van Pronsweide, geniet van het optreden van de volksdansgroep van STOA-Winterswijk en hij klapt enthousiast mee met het imposante slagwerk van drumband VMS uit Aalten. "Mooi hè?", zegt hij. "Dit is prachtig. Ik heb zelf nooit de Zwarte Cross bezocht. Dat ging niet omdat ik altijd voor mijn zieke ouders moest zorgen." Even daarvoor heeft hij zijn rolstoel laten pimpen met oranje linten en ballonnen; hij is helemaal klaar voor de finale van het WK vrouwenvoetbal, later die zondag.

Ook andere bewoners vonden het leuk om de Prons Cross op eigen terrein te bekijken. Sommigen deden dat met medebewoners vanuit de tuin van hun woning, anderen wandelden rond, al of niet met rollator of rolstoel, die na een bezoekje aan de pimp-tent in een bonte parade door de binnentuin van Pronsweide reden. "Wat een herrie!", zei een mevrouw, die even buiten kwam kijken. Zij ging weer naar binnen en bekeek het geheel verder van achter glas.
Volgend jaar weer Prons Cross?

Meer berichten