De meiden van team 1 De jonge Høkers, met de opbrengst op hun rug gespeld.
De meiden van team 1 De jonge Høkers, met de opbrengst op hun rug gespeld.

SamenLoop voor Hoop levert 74.490,65 euro op

Algemeen

WINTERSWIJK - De SamenLoop voor Hoop, de 24-uurs wandelestafette voor KWF heeft 74490, 65 euro opgebracht. "Een prachtig bedrag", laat de organisatie weten. Zondagmiddag om even voor twee startte de eindceremonie. De lopers liepen gezamenlijk de laatste twee ronden achter de steltloper van het Raaf Theater aan over de baan. Niet alle deelnemers liepen nog erg soepel, en sommigen hadden het zwaar, maar het gevoel van trots en saamhorigheid voerde de boventoon. De atletiekbaan van Archeus werd gevuld met een paarse stoet.

Bij het podium werden de commissieleden bedankt door voorzitter Patrick en vice-voorzitter Sandra Meekes. De meiden van team 1 De jonge Høkers hielpen de penningmeesters Bernarda Scharenborg en Marco Beckmans bij de onthulling van het opgehaalde bedrag. Burgemeester Bengevoord sprak zijn trots uit voor de prestatie die alle deelnemers samen geleverd hebben. "Tijdens de opening heb ik mijn trots uitgesproken voor de organisatie van de evenement. Mijn trots is nog groter geworden", sprak Bengevoord. "Samen de schouders er onder en veel geld ophalen, daar zijn we goed in in Winterswijk."

Nadat de teams hun kramen hadden afgebroken konden de deelnemers moe maar voldaan naar huis. "Douchen en voeten op de bank", was een veelgehoorde opmerking.

Foto's Verona Westera

Afbeelding
Afbeelding
De burgemeester ging voorop in de laatste ronden
Twee lopers van team HSF gingen voor de 100 kilometer. Of ze dat gehaald hebben is niet helemaal duidelijk, maar ze zijn zeer tevreden.
Steltlopers van Raaf Theater gingen voorop in de stoet.
Team Marga Klompé na de finish.
Patrick en Sandra Meekes.
Alle commissies werden bedankt.
de baan kleurde paars tijden de laatste ronden.
de baan kleurde paars tijden de laatste ronden.
Foto: R. Westera
Foto: R. Westera
Foto: R. Westera
Foto: R. Westera
Foto: R. Westera
Foto: R. Westera
Ingrid te Veldhuis neemt de cheque in ontvangst. Foto Verona Westera

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant