Jeroen Swienink voor het nieuwe pand.
Jeroen Swienink voor het nieuwe pand.

Betting Ressing in gloednieuw pand

Algemeen

'Meer dan alleen tegels'

Tekst en foto's: Mark Ebbers

GROENLO - Nog niet alles staat op de plek en nog niet alles hangt aan de muur, maar klanten van Betting Ressing kunnen sinds maandag 24 juni terecht op de nieuwe locatie. Het bedrijf blijft op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo, maar nu in een eigen en gloednieuw pand, vlakbij afslag 11 van de vorig jaar geopende N18. De nieuwe plek is niet de enige verandering: ook het assortiment wordt uitgebreid, met name met sanitair. In het verlengde daarvan presenteert het bedrijf zich in het vervolg niet meer als 'Betting Ressing - tegels & natuursteen', maar als 'Betting Ressing - meer dan alleen tegels'.

Bedrijfsleider Jeroen Swienink is enthousiast over het nieuwe pand en de vernieuwde insteek en klantbenadering van het bedrijf, dat een paar jaar geleden over is genomen door Wessels Tegels in Lichtenvoorde. In zijn hoofd is hij al bezig met nieuwe plannen, voor de iets langere termijn: "Er moet altijd wat te dromen overblijven." Hij is vanaf de oprichting, nu dertien jaar geleden, actief voor Betting Ressing, waar hij begon als verkoper en sinds een aantal jaren eindverantwoordelijke is. "Ik doe het natuurlijk samen met het team. We zijn met een kleine maar super enthousiaste club."

Dat team bedient zowel de zakelijke klant als de particuliere. Die klanten van Betting Ressing komen zeker niet alleen uit Groenlo en omgeving, maar uit een groot deel van Oost-Nederland, merkt Swienink. De zakelijke klanten zijn vooral aannemers en de particuliere klanten zijn vooral de (al dan niet zelf) klussende huiseigenaren. Aan hen verkoopt het Grolse bedrijf niet alleen, ze worden ook geadviseerd en indien gewenst gekoppeld aan een tegelzetter. "Alles onder één dak." Een nieuw en ruim dak met daaronder aanmerkelijk meer functionele vierkante meters dan in het vorige pand.

Betting Ressing heeft een uitgebreid assortiment aan keramische tegels op voorraad, voor een groot deel van Italiaanse makelij. "Die zijn toch vaak het mooist", aldus Swienink. "Elke week arriveert hier wel een wagen uit Italië met een nieuwe zending. We kopen het rechtstreeks bij de fabrikanten, daardoor kunnen we de prijs gunstig houden."

Naast de keramische tegels levert het bedrijf ook natuursteen. "Dat is natuurlijk gevoeliger en meer onderhoud vergend materiaal dan andere tegels, maar natuursteen heeft ook iets heel eigens. En sommige gebouwen, bijvoorbeeld een verbouwde boerderij, vragen er gewoon om." Naast tegels (voor op de vloer en aan de muur) kunnen mensen bij Betting Ressing ook terecht voor pvc- en laminaatvloeren. En binnenkort dus ook voor sanitair: toiletten, baden, douches en wastafels.

Wat opvalt aan het nieuwe pand is de open indeling. Het is eigenlijk een atrium met uitzicht op de (deels open) kantoren op de eerste verdieping. Op de begane grond zijn het magazijn en de toonzaal ingericht. Op verschillende plekken in beide hoofdruimtes wordt nog druk gewerkt aan de inrichting van de stellingen en de displays, maar de klanten zijn al van harte welkom bij Jeroen Swienink en het team van Betting Ressing, aan de Redoute 16 in Groenlo.


http://www.bettingressing.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant