De Wereldwinkel Winterswijk sluit haar deuren

WINTERSWIJK -Al enkele jaren gaan de verkopen in de winkel in dalende lijn en vindt er geen verjonging plaats onder de medewerkers. Ook het vinden van een nieuw bestuur wil niet lukken.
Daarom heeft het bestuur tijdens de medewerkersvergadering van 11 april het voorstel op tafel gelegd om uiterlijk per oktober 2019 te stoppen met de Wereldwinkel. Een grote meerderheid van de medewerkers heeft ingestemd met dit voorstel.

Hiermee komt er na 46 jaar een einde aan de Wereldwinkel Winterswijk die in 1973 in Winterswijk als stichting begon met de verkoop van koffie op de markt. Al snel kwam de eerste winkel, een afbraak pand aan de Roelvinkstraat 7. Op 16 mei 1998 opende de Wereldwinkel haar deuren aan de Roelvinkstraat 73 omdat het "oude' pand werd afgebroken. Destijds waren er ongeveer 10 vrijwilligers werkzaam en werd er in vergelijking met nu een kleiner assortiment Fairtrade producten verkocht. In de tachtiger jaren ging de stichting over naar een vereniging. Eind 2009 verhuisde de Wereldwinkel naar haar huidige locatie aan de Ratumsestraat 8. Momenteel runnen 32 vrijwilligers de winkel met veel inzet. "Het is dan ook met gemengde gevoelens dat wij tot dit besluit zijn gekomen", aldus het bestuur. In oktober gaat de winkel definitief op slot en komt er een eind aan meer dan 45 jaar Wereldwinkel Winterswijk. De uitverkoop begint maandag 1 juli met kortingen op alle non food producten.

Meer berichten