Vijf vrouwen van vijf nationaliteiten serveren samen de hapjes. Foto: Lydia ter Welle
Vijf vrouwen van vijf nationaliteiten serveren samen de hapjes. Foto: Lydia ter Welle

Internationale Dag van de Vluchteling

Winterswijk viert dag met interculturele middag

WINTERSWIJK - De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot 'Internationale Dag van de Vluchteling'. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. Ook in Winterswijk werd deze dag gevierd met een een interculturele middag.

De start zou om 15 uur zijn met de opening door wethouder Wim Aalderink. Helaas was hij wat verlaat, waardoor Ria Busssink, coördinator vrijwilligerswerk en aanjager burgerinitiatieven en contactpersoon nieuwkomers, het startsein maar zelf gaf.

Tussen 15.00 en 19.00 uur waren er op verschillende locaties rond het pand van de WUh aan de Torenstraat allerlei activiteiten. Met dit feestelijke evenement werd ook het driejarig project 'nieuwkomers in onze gemeente' afgesloten. Er waren hapjes en drankjes uit allerlei landen. Ook werden er spellen en activiteiten voor kinderen gehouden.
De leerlingen van de Internationale Schakel Klas van het Gerrit Komrij College hadden een grote tent vol persoonlijke boodschappen en afbeeldingen samengesteld. De tent vormde samen met de afbeeldingen en teksten een interactief kunstwerk. Centraal stonden in dit kunstwerk het uitwisselen van verhalen, ontmoetingen en samenkomst. Diverse muzikanten lieten van zich horen en er werd wereldmuziek gebracht door duo Amin en Mustafa.

Meer berichten