Drie vrijwilligers ruimen de keuken op en maken alles schoon
Drie vrijwilligers ruimen de keuken op en maken alles schoon (Foto: Present Winterswijk)

Bestuur en team Present helpen man bij opruimen huis

WINTERSWIJK - De helft van het bestuur en het team van Present Achterhoek stak op zaterdag 15 juni zelf de handen uit de mouwen en hielp een alleenstaande, eenzame Winterswijkse man bij het opruimen van zijn huis. Hij was zelf begonnen met een verbouwing, maar dat is hem allemaal niet gelukt. Hij schaamt zich erg voor de rotzooi in zijn huis en wil graag zijn gordijnen weer open kunnen doen. Doordat hij weinig netwerk en financiële middelen heeft, wist hij niet hoe hij het zelf moest oplossen. Een consulent van het sociaal team Winterswijk vroeg daarom Present om hulp.

De zeven vrijwilligers gingen meteen aan de slag. Ze werden hierbij actief geholpen door de consulent van het sociaal team. Er werd opgeruimd, puin afgevoerd, gesopt en gezogen, totdat de gordijnen weer open konden. De man was erg blij met de geboden hulp, na afloop bedankte hij de groep met de woorden: “Jullie zijn goud waard voor mij!”

Twee weken eerder hielp de andere helft van het bestuur en team via Present Bronckhorst een echtpaar met achterstallig werk in hun tuin. Want soms gebeuren er dingen in je leven die er voor zorgen dat de ‘gewone’ dingen blijven liggen; ziekte, een ongeluk, zorg voor familie. Dat allemaal naast een baan en het huishouden en voor je het weet, raak je overbelast. De extra handen van Present kwamen daarom ook hier als geroepen. Het bestuur en team vonden het bovendien leuk om zelf actief ‘Present’ te zijn op deze zaterdagen.

Wie het leuk lijkt om als vriendengroep, familie, vereniging, collega’s of andere groep een mede-Winterswijker te helpen bij een praktische klus in huis of tuin en een leuke dag te bezorgen? Neem dan contact op met Anneke van Nierop van Present Winterswijk, tel. 06 14747345. Meer informatie over Present is te vinden op de sitee.


www.presentwinterswijk.nl

Meer berichten