Een deel van het team van Food Move Balance, met in het midden zittend coach Mariska Grevers. Foto: Liesbeth Greven
Een deel van het team van Food Move Balance, met in het midden zittend coach Mariska Grevers. Foto: Liesbeth Greven (Foto: )

Team Food Move Balance koppelt sportieve prestatie aan goed doel

WINTERSWIJK - Mariska Grevers heeft er zin in. "Wat is er nou mooier dan een sportieve prestatie te koppelen aan een prachtig doel?" Mariska wist dan ook vanaf het moment dat zij een wandelgroep opstartte dat het doel zou zijn om deel te nemen aan de SamenLoop voor Hoop. Deze 24-uur wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding is op 6/7 juli op de atletiekbaan van Archeus.

Door Verona Westera

"Ik zag een bericht over de SamenLoop voor Hoop op Facebook. In diezelfde periode was ik bezig vanuit mijn praktijk Food-Move-Balance een wandelgroep te starten. Eén en één is twee, want iedereen ken wel iemand met kanker. Daarom wilde ik deelname aan de SamenLoop meteen koppelen aan de start van de wandelgroep Food-Move-Balance."

Ook in haar omgeving kreeg Mariska met kanker te maken. Zij verzorgde samen met haar vriendin workshops met voorlichting over een gezonde leefstijl, totdat haar vriendin baarmoederhalskanker kreeg. "Gelukkig gaat het nu weer goed met haar en denkt ze mee over wat we voor de SamenLoop kunnen doen, wat ik enorm fijn vind en zeer waardeer." Het team van Food-Move-Balance gaat tijdens de SamenLoop groente/fruit smoothies verkopen. "Ik wil voor de lopers iets lekkers maken, maar dan wel passend bij mijn bedrijf. Er was al ontzettend veel etenswaar, maar nog geen gezonde drankjes. Zo kwam ik bij de gezonde smoothies: flesje, rietje erin en wandelen maar", lacht ze.

Mariska startte in 2017 als gewichtsconsulent met haar praktijk Food-Move-Balance, afgelopen jaar heeft ze haar certificaat leefstijlcoach behaald. "Ik help mensen op weg naar een gezonde leefstijl, waarbij voeding de hoofdmoot is, beweging erbij komt zodat ze uiteindelijk een weg vinden naar een andere leefstijl en daarmee in balans zijn. Mensen die hier komen krijgen geen dieet of heftig sportschema om af te vallen", legt de enthousiaste coach uit. Ik probeer mensen te helpen hun leefstijl aan te passen door ze zelf te laten nadenken en te laten ervaren wat voeding / beweging met je kan doen. Het is prachtig om te horen als mensen dan zeggen 'het voelt niet als een dieet, het geeft rust en ik wist niet dat het eigenlijk zo eenvoudig was'. Daar krijg ik dan kippenvel van."

Ook voor de SamenLoop zijn de voorbereidingen in volle gang. Mariska werkt parttime in het ziekenhuis en probeert ook daar collega's te porren om een bijdrage te leveren. "Ik heb een oproep op het prikbord gehangen en ik heb de afdeling oncologie benaderd. Ik hoop dat we hulp krijgen onder andere bij de verkoop van kaarsenzakken. Het zou toch prachtig zijn als die baan compleet in het licht wordt gezet door alle kaarsen. Als iedereen zich op zijn of haar manier inzet, kunnen we mensen in hun strijd tegen deze ziekte tot steun zijn. Ik denk dat het een prachtig evenement wordt."

Inmiddels bestaat het team uit 22 leden. "Sommigen gaan helemaal los met de verkoop van kaarsenzakken. Een teamlid heeft al zeker 55 zakken verkocht. De leden van de wandelgroep waren ook meteen enthousiast over het idee. Een van de teamleden heeft zelf taaislijmziekte. Dat is erg heftig, maar zij was de eerste die zich meldde en in wilde zetten voor anderen die ook ziek zijn. Dat vond ik zo prachtig. Daar krijg ik het nou echt koud van, dat iemand die zelf ernstig ziek is en zich zo in wil zetten, dan mag toch niemand meer achterblijven of niets doen?!", besluit Mariska.

Meer berichten