Archeus dubbelt met Samenloop voor Hoop en Obbink KWF run. Foto: Dian Schurink
Archeus dubbelt met Samenloop voor Hoop en Obbink KWF run. Foto: Dian Schurink (Foto: )

Archeus dubbelt met Samenloop voor Hoop en Obbink KWF run

WINTERSWIJK - Nu Winterswijk warm loopt voor de Samenloop voor Hoop zal het niemand ontgaan zijn dat 6 en 7 juli de atletiekbaan het domein is van wandelaars die zo 'stil staan' bij kanker. Voor de wandelestafette waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek stelt Archeus de atletiekbaan en het Archeus clubgebouw ter beschikking. Ook zal er een team van de atletiekvereniging hun beste beentje voorzetten.

Door Edwin Bollen

Na een oproep van één van de trainers van Archeus melden zich al snel meerdere lopers aan om de hardloopschoenen een etmaal te verruilen voor wandelschoenen. En in de weken erna werd het team compleet gemaakt.
Tijdens de Samenloop voor Hoop zal dit team geld inzamelen door het aanbieden van een smakelijke portie pasta. Deze pasta wordt op professionele bereid door Hotel-Restaurant de Lindeboom die daarmee de lopers van de Samenloop voor Hoop een voedzame steun in de rug geeft.

Kaarsenzakken verkoop tijdens Obbink KWF Run
Wat wellicht niet iedereen weet is dat ruim een week voor de Samenloop voor Hoop, donderdagavond 27 juni, op het sportcomplex echter ook het startschot van de Obbink KWF Run zal vallen.
Tijdens deze run zal het team van Archeus dat mee wandelt tijdens de Samenloop voor Hoop kaarsenzakken verkopen. Op deze zakken kan iedereen een mooie wens of fijne herinnering delen of een persoonlijke boodschap van hoop of steun zetten.
Deze kaarsenzakken worden op 6 juli tijdens de kaarsenceremonie van de Samenloop voor Hoop aangestoken en langs de atletiekbaan geplaatst. Ze vormen zo een indrukwekkende route van lichtjes waarmee we herdenken en het leven vieren. De zakken kosten 5 euro en worden daarvoor voorafgaand aan de ceremonie langs de baan geplaatst.
Opbrengst van de Obbink KWF Run komt, net als de verkoop van de kaarsenzakken en de pasta en samen met de Samenloop voor Hoop, ten goede aan het KWF.
Voor degene die niet in de gelegenheid is zelf te wandelen of hard te lopen tijdens één van beide evenementen is het wel een mooi moment om op 27 juni een kijkje te nemen, sfeer te proeven en met aanschaf van een kaarsenzak het KWF te steunen.

Meer info over de Samenloop voor Hoop vindt u op de website: www.samenloopvoorhoop.nl en de Obbink KWF Run op www.av-archeus.nl.

Meer berichten