Er werd een tochtje gemaakt met de huifkar. Foto: PR
Er werd een tochtje gemaakt met de huifkar. Foto: PR (Foto: )

Huifkartocht met Longfonds zeer geslaagd

WINTERSWIJK - Donderdag 6 juni was de jaarlijkse lotgenotendag van het Longfonds Achterhoek. Er was gekozen voor een buurtschappentocht door Winterswijk met de huifkar. Om 10.30 uur was de start in het Woold bij de familie Eelink. Hans Eelink was de chauffeur en in zijn wagen zaten bijna 30 personen, allen met longproblemen en hun partners /begeleiders. Het werd een comfortabele rit slingerend door het Achter Woold en Kotten voor een eerste koffiestop met gebak. Onderweg werd door een gids wat verteld over de markante punten en was er alle gelegenheid om van de natuur en het coulissen landschap te genieten. Dankzij een goede lift konden ook mensen die minder mobiel waren gemakkelijk in en uitstappen en er was zelfs ruimte voor de rollators.

Na de koffiestop bij tuincentrum de Rosenhaege werd de rit vervolgd richting Ratum en via de Steengroeve en buurtschap Vosseveld naar het gebouw Wilhelmina in Kotten . Daar was een sherrystop, waarna de rit werd vervolgd over een aantal karakteristieke zandwegen richting de Brinkheurne. Het was vrijwel de hele dag droog en in de loop van de middag brak de zon door de wolken waardoor het nog aangenamer toeven werd in de wagen. Door het centrum van het Woold en langs de oude steenoven kwamen deelnemers tegen 15 uur terug bij landgoed Eelink.
Daar stond als afsluiting een heerlijk uitgebreid broodjesbuffet klaar. De werkgroep kreeg veel complimenten voor de organisatie. Men was erg enthousiast over de zorgzame wijze waarop Hans Eelink reed en daarbij de lastige maar fraaie weggetjes niet uit de weg ging.
Het was zo'n groot succes dat geprobeerd wordt om ook volgend jaar weer een vergelijkbare tocht te organiseren, maar dan door de andere buurtschappen .

Meer berichten