AutoMaatje wegens succes op zoek naar extra vrijwilligers

WINTERSWIJK - Sinds begin dit jaar kunnen Winterswijkers die zelf geen vervoer hebben, gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Als men bijvoorbeeld naar de kapper, de dokter of de supermarkt moet of bij iemand op bezoek wil, dan kan men de hulp van AutoMaatje inroepen. Nadat men het ritje bij het Samenrijderspunt heeft aangemeld, wordt er een vrijwillige chauffeur gezocht. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip langs en brengt de persoon dan naar zijn of haar bestemming. De vrijwilliger gebruikt hiervoor zijn eigen auto. Naderhand brengt de vrijwilliger de persoon ook weer terug naar huis. Voordelen ten opzichte van andere vervoersdiensten zijn de relatief lage kosten en mensen hoeven niet lang te wachten. Als men om bijvoorbeeld 15.00 uur afspreekt, dan zal de chauffeur er dan ook zijn. Er zijn geen medepassagiers die ook nog ergens naartoe gebracht moeten worden. Ook het persoonlijke contact met de vrijwillige chauffeur wordt als zeer prettig ervaren. Vaak ontstaan er leuke gesprekken tijdens de ritjes.

Extra chauffeurs nodig
Inmiddels hebben al veel mensen het gemak van AutoMaatje ervaren. Er zijn bijna 100 deelnemers die regelmatig gebruik maken van AutoMaatje en er zijn al meer dan 500 ritten geweest. Mede door dit succes is het Samenrijderspunt op zoek naar extra vrijwillige chauffeurs. Als vrijwillige chauffeur breng je de mensen naar hun bestemming. Ben je in het bezit van een eigen auto, ben je sociaal en wil je zo af en toe iemand ergens naartoe brengen? Dan komt AutoMaatje graag met jou in contact. Het Samenrijderspunt is bereikbaar via telefoon 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl. Belangstellenden kunnen ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje kan zich aan melden of voor meer informatie contact opnemen met het Samenrijderspunt via 0543-200 036.

Meer berichten