Nationale Ouderendag komen wensen uit

WINTERSWIJK - Op vrijdag 4 oktober is het weer Nationale Ouderendag, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Op deze dag worden wensen van oudere mensen vervuld. Het gaat om wensen die de ouderen moeilijk zelf kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze minder mobiel zijn of weinig contacten hebben. Op Nationale Ouderendag wordt geprobeerd zoveel mogelijk van deze wensen uit te laten komen.

Samen met een groep vrijwilligers gaat de Winterswijkse Uitdaging aan de slag om de Nationale Ouderendag ook dit jaar weer tot een succes te maken in Winterswijk. De vorige twee edities hebben zij mooie wensen van ouderen in vervulling kunnen laten gaan. Dit jaar zal er echter selectiever met de aanvragen worden omgegaan, zodat de juiste doelgroep wordt bereikt. Dat zijn ouderen die echt zelf nergens meer komen, om wat voor reden dan ook.
Wie zelf een wens heeft of een oudere kent met een wens kan dat doorgeven via ouderendag@vpwinerswijk.nl, tel. 0543-200026. Een wens hoeft helemaal niet zo groot te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan een kennis van vroeger, een ritje met een oldtimer door het buitengebied, een keer lunchen in een restaurant of een bezoekje aan de bioscoop of een museum.
Samen met de vrijwilligers is de Winterswijkse Uitdaging benieuwd naar welke wensen er worden ingediend en gaan zij er alles aan doen om de wensen van oudere Winterswijkers te laten uitkomen.

Meer berichten