De stop in Oeding. Foto: PR WFevenementen
De stop in Oeding. Foto: PR WFevenementen (Foto: )

Winterswijkse Fiets4Daagse in de startblokken

WINTERSWIJK - Van dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni is het Winterswijkse buitengebied weer het domein van duizenden fietsliefhebbers uit geheel Nederland, Duitsland en zelfs België, tijdens de Winterswijkse Fiets4Daagse . De organisatie is wederom in handen van de stichting WFevenementen, die voor de zesde maal garant staat voor prachtige fietstochten door de oostelijke Achterhoek en het Duitse grensgebied. Iedere dag kunnen de deelnemers een keuze maken uit tochten van 25-, 40- of 60 kilometer. De routes zijn geheel uitgepijld en de routesplitsingen staan onderweg duidelijk aangegeven. Daarnaast ontvangen de fietsers een uitgebreide routebeschrijving met informatie over het gebied.

Nieuwe routes
Net als in voorgaande edities zijn de fietsroutes weer geheel vernieuwd, met voor velen onbekende stukken. Op dinsdag 25 juni is de eerste etappe richting Aalten en Bredevoort, waarbij de buurtschappen Miste, Haart, IJzerlo, De Heurne en Barlo worden aangedaan. Deelnemers aan de lange tocht komen ook nog door een stukje Duitsland. Woensdag 26 juni gaan de tochten door Brinkheurne, Kotten, Het Woold, Ratum en Henxel. Alle routes komen die dag ook door het Duitse Oeding. Op donderdag 27 juni blijven alle routes op Nederlands grondgebied: het parcours gaat door Corle, Vragender, Lichtenvoorde, Zieuwent, Lievelde en Meddo. Vrijdag 28 juni is de slotdag, waarbij de tochten voor het grootste gedeelte door Duitsland gaan: de plaatsen Barlo, Bocholt en Rhede. Het Nederlandse gedeelte betreft die dag de buurtschappen Brinkheurne en het Woold.

Vele nevenactiviteiten
Kenmerkend voor de Fiets4daagse Winterswijk zijn de optredens van muziek- en zanggroepen bij alle controlepunten en eindpunt. Daarnaast is er entertainment en zijn alle stempelposten bij horecabedrijven, waar een drankje en hapje verkrijgbaar zijn. Net als voorgaande jaren wordt er volop gefilmd en gefotografeerd; nieuw zijn dit jaar opnames met een drone. Deelnemers met een 4-dagenkaart, die minimaal 3 dagen meefietsen, dingen op de slotdag mee in een verloting. Hoofdprijs is ook ditmaal weer een fonkelnieuwe fiets, aangeboden door de Winterswijkse rijwielhandelaren.

Start en Finish
Begin- en eindpunt van de dagelijkse fietstochten is ook dit jaar weer sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg in Winterswijk, normaliter de thuishaven van voetbalclub FC Trias. Deze locatie staat vanaf de invalswegen met duidelijke gele borden aangewezen. Nabij het startpunt is volop parkeergelegenheid. Er kan iedere dag tussen 9.00 en 12.00 uur worden gestart.
Een passe partout kaart voor vier dagen kost 12 euro, dagkaarten zijn verkrijgbaar voor 3,50 euro. In de week voorafgaande aan de vierdaagse kan men bij de VVV in Winterswijk voorinschrijven : een passe partout kaart kost dan 10 euro. Houders van een passe partout kaart ontvangen na afloop een fraaie herinneringsmedaille, mits men minimaal drie dagen heeft meegefietst.

Grote deelname verwacht
In 2018 had de vierdaagse een record-deelname van ruim 2600 fietsers. Gezien de voorinschrijving verwachten de organisatoren van WFevenementen ook dit jaar weer een grote deelname. Een groot deel van de deelnemers zijn fietstoeristen, die speciaal voor dit evenement naar de Achterhoek komen. Vele hotels en campings hebben in deze week speciale arrangementen, een groot deel is inmiddels al volgeboekt. Op de website staat een overzicht van deze arrangementen en overige overnachtingsmogelijkheden.

Opladen elektrische fietsen
De laatste jaren is er een flinke toename van deelnemers op fietsen met elektrische trapondersteuning. Voor noodgevallen is er zowel bij start/finish als onderweg de mogelijkheid om deze fietsen op te laden. Daarnaast rijden er service-wagens en kunnen bij pechgevallen mensen worden opgehaald.


www.fiets4daagsewinterswijk.nl

www.wfevenementen.nl

Meer berichten