FC Trias JO15-1 en JO15-2 vieren samen hun dubbele kampioenschap. Foto: PR FC Trias
FC Trias JO15-1 en JO15-2 vieren samen hun dubbele kampioenschap. Foto: PR FC Trias

Maar liefst 5 (jeugd)kampioenen bij FC Trias

Algemeen

WINTERSWIJK - Het voetbalseizoen 2018/2019 is afgelopen, waardoor de zogenaamde eindbalans voor de (jeugd-)teams van FC Trias kan worden opgemaakt. En dit seizoen sloeg de weegschaal helemaal door. Want er werden maar liefst vijf teams gehuldigd.

Het eerste team dat met de eer ging strijken, was FC Trias O12-2G. Op zaterdag 11 mei, de laatste speeldag: de nummer één tegen de nummer twee, kortom een prachtig scenario. De O12-2G haalde in de topper tegen VIOD met een 2-1 overwinning het kampioenschap binnen.

Op zaterdag 18 mei had FC Trias O15-1 de eerste gelegenheid om het kampioenschap veilig te stellen. Eén puntje in het uitduel in Hengelo tegen BWO zou voldoende zijn. Echter voor dat puntje moest hard gevochten worden. Na een achterstand werd net voor het einde van de reguliere speeltijd de verdiende gelijkmaker gescoord om vervolgens in de blessuretijd met de 1-2 de titel te bezegelen.

De dag erna toog FC Trias 5 naar Borculo om tegen Reünie 4 aan te treden. De mannen van Dave Eekelder en Henk Hoitink speelden weliswaar met 1-1 gelijk, maar omdat de andere titelkandidaat Meddo 3 ook op een gelijkspel bleef haken was de voorsprong in de stand zo groot dat de vijfde senioren uitgave niet meer achterhaald kon worden.

Op de laatste speeldag werden er zelfs nog twee jeugdteams kampioen: FC Trias JO11-3 en JO15-2. De JO11-3 moest hiervoor thuis aantreden tegen medetitelkandidaat SVBV JO11-1. Dat zijn natuurlijk de mooiste wedstrijden. Daar doe je het voor, zeker als je de alles beslissende wedstrijd ook wint. Want de Boys in Blue wonnen met 5-1 en werden daarmee kampioen.

Het hele voorjaarsseizoen leek het er op dat Vosseveld O15-1 er met de titel vandoor zou gaan totdat het in de voorlaatste speelronde opeens verloor van Grol en daarmee de weg vrij maakte voor het kampioenschap van FC Trias O15-2. Deze kans lieten ze niet aan zich voorbij gaan want op de slotdag werd Winterswijk O15-3 eenvoudig (0-9) aan de kant gezet.

Alle kampioenen hebben hun titels op gepaste wijze gevierd waarbij er natuurlijk bloemen waren voor trainers & leiders en een geweldige beker voor de jeugdteams van FC Trias.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant