Van links naar rechts: Heidie ten Thije, Malon Oonk en Judith Theissen. Foto: Verona Westera
Van links naar rechts: Heidie ten Thije, Malon Oonk en Judith Theissen. Foto: Verona Westera (Foto: )

'HSF Logistics mag niet ontbreken tijdens SamenLoop'

WINTERSWIJK - "Een groot Winterswijks bedrijf als HSF Logistics Winterswijk, mag gewoon niet ontbreken op een evenement als de SamenLoop voor Hoop", vindt Judith Theissen, teamcaptain van het team HSF, tijdens de 24 -uur wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding op 6/7 juli. Samen met collega's Heidie ten Thije en Malon Oonk bedenkt Judith plannen om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen met het team. Chauffeurs, mensen van de afdeling distributie, maar ook collega's van kantoor; van allerlei afdelingen binnen het bedrijf lopen HSF-medewerkers mee in het team.

Door Verona Westera

Heidie en Malon hadden gelezen over de SamenLoop voor Hoop op Facebook. "Mijn moeder werd ziek toen in heel jong was", vertelt Heidie. "Ze had borstkanker. Dat is nu veel beter te behandelen, door meer onderzoek, dan toen. Dus alles wat ik kan doen om een bijdrage te leveren voor betere onderzoeken, daaraan doe ik mee", aldus de Winterswijkse, die serieuze plannen heeft om ook nog eens een sportieve prestatie neer te zetten. "Ik ga dan ook voor die 24 uur", laat ze strijdvaardig weten. Ook Malon was meteen te porren voor deelname. "Het enige wat me nog tegenheid is mijn slechte zicht. Vooral in het donker zie ik erg slecht", legt ze uit. "Maar toen ik hoorde dat het op de atletiekbaan is, wist ik dat dit geen probleem hoeft te zijn."

Judith was in 2017 betrokken bij de organisatie van de SamenLoop voor Hoop in Oost Gelre. "Dat was een heel gave ervaring. Gaaf, maar heftig", vertelt ze. "Die 24 uur vlogen zo voorbij, maar de hele aanloop naar de SamenLoop toe was veel. Ik heb misschien wel een jaar nodig gehad om af te kicken van de SamenLoop; heftig en druk!" Nu wil Judith haar energie vooral steken in deelname aan de tocht. "Ik denk dat het ook nu bijzonder wordt en misschien leren we sommige collega's ook eens op een andere manier kennen als we dit samen doen. Iedereen loop daar met een reden." Op aanmoedigen van collega's die uit hun avonddienst komen kunnen de teamleden in ieder geval al wel rekenen. Judith: "Het werk hier gaat natuurlijk ook wel gewoon door, dus er zijn ook mensen die niet mee kunnen lopen ,omdat ze moeten werken."

De directie van HSF heeft al een sponsorbedrag toegezegd voor de SamenLoop. Verder sponsort het bedrijf een trailer waarin een mobiele galerie ingericht wordt. "Daar worden portretten en verhalen van eregasten tentoongesteld. Uiteraard kunnen bezoekers aan het eind van deze expositie ook geld doneren", aldus de dames. Ook binnen het bedrijf komen er diverse acties. "We kijken of we bijvoorbeeld 'bedrijfsfruit' dat door HSF aan de medewerkers wordt aangeboden, tijdens de SamenLoop kunnen verkopen." Verder zijn er nog meer plannen voor acties waar nog een 'klap op gegeven' moet worden. "We gaan er wel wat van maken", weet Malon. "Want ik ga daar echt niet met lege handen aankomen."


www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk

Meer berichten