Wie worden er regionale kampioenen stoepranden?

Algemeen

Wie wordt regionaal kampioen stoepranden?

WINTERSWIJK - Tijdens de nationale buitenspeeldag op woensdag 12 juni van 14.30 uur tot 17.30 uur verzorgt Jantje Beton samen met diverse organisaties binnen de gemeenten Doetinchem én Winterswijk het eerste Regio Achterhoek Stoeprand Kampioenschap (R8SK) op de parkeerplaats van voetbalclub de Graafschap bij de Vijverberg.

Kom je ook stoepranden? Iedereen kent het spelletje 'stoepranden toch'? Samen met je vriendjes de bal tegen de stoepranden gooien en kijken wie er uiteindelijk de meeste punten heeft. In sommige steden, dorpen, wijken en buurten in de Achterhoek is het helaas bijna niet meer mogelijk om dit spel te spelen, omdat de stoepranden zijn verdwenen. Daarvoor heeft Novasports speciale Kerby's mobiele stoepranden ontwikkeld, zodat iedereen dit oud-Hollandse spel, overal veilig kan spelen, zelfs op het strand.

Nationaal Kampioenschap
Naast de titel van Regionaal Stoeprand Kampioen Achterhoek liggen er voor de beste dertig R8SK deelnemers een van de dertig golden tickets klaar voor het NK Stoepranden. Dit jaar door Jantje Beton georganiseerd in Amersfoort. Tijdens deze compleet verzorgde dag door Jantje Beton zullen de golden tickets winnaars van de Achterhoek de strijd aan gaan met dertig andere regio's en gemeenten voor de titel nationaal kampioen.

Inclusieve sport
Stoepranden wordt gespeeld in de leeftijd categorieën van 6 tot 75+, het is voor iedereen geschikt. Daarom is het R8SK op 12 juni aanstaande een inclusief evenement en zal bijvoorbeeld ook Elver met een eigen team deelnemen aan R8SK.
Binnen de gemeente Doetinchem en Winterswijk is inmiddels begonnen met een goed ontvangen 'herintroductie' van stoepranden tijdens gymlessen en naschoolse opvang momenten.

Deelnemen aan R8SK
Deelnemers uit Winterswijk kunnen zich aanmelden via www.aktiefwinterswijk.nl. De deelnemers uit Doetinchem kunnen zich op 12 juni inschrijven vanaf 14.00 uur bij voetbalstadion de Vijverberg.


info@warkhouse.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant