Een schilderij van Rudolf-Jan Baanders, die Robert Gesink vastlegde. Het schilderij was te zien in de Sportshop van Navis. Foto: PR
Een schilderij van Rudolf-Jan Baanders, die Robert Gesink vastlegde. Het schilderij was te zien in de Sportshop van Navis. Foto: PR

Aanmelden voor 'Kunst in de winkel'

Algemeen

Aanmelden voor 'Kunst in de winkel'

REGIO - De Stichting Aalten Promotie (SAP) en het Achterhoeks Kunstcafé hebben de handen ineen geslagen waardoor gedurende de maand augustus 'Kunst in de Winkel' plaatsvindt. Daarbij kunnen kunstenaars enkele werken tentoonstellen in een winkel in het centrum van Aalten.

Er is ruimte voor een dertig tot veertig Achterhoekse kunstenaars om deel te nemen, met tevens een mooie mogelijkheid om werk te verkopen. De eerste groep kunstenaars heeft zich al aangemeld, er is nog ruimte over. Aanmelden kan via info@achterhoekskunstcafe.nl.
'Kunst in de winkel' is een mooie gelegenheid voor kunstenaars om hun werk te presenteren aan een heel groot publiek. Zo staan schilders, beeldhouwers, fotografen en grafisch kunstenaars letterlijk in de etalage. Dit geeft een mooi overzicht van de diversiteit in stijl en werkwijze van de verschillende kunstenaars.
De werken zijn dan niet alleen te bezichtigen, maar worden tevens te koop aangeboden. Daarmee hebben de Aaltense winkeliers een bijzonder podium gecreëerd voor de kunst in Aalten. Er liggen visitekaartjes van de deelnemende kunstenaars en flyers over hun cursussen en activiteiten in de winkels. Deze nieuwe activiteit verlaagd de drempel tot de kunst en is een verrijking naast alle andere bekende activiteiten tijdens de Aalten Dagen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant