Jelle fietste 125 kilometer. Foto: PR
Jelle fietste 125 kilometer. Foto: PR

Fietstocht levert 160 euro op voor SamenLoop

Algemeen

WINTERSWIJK - Jelle Hengeveld stapte afgelopen donderdag, Hemelvaartdag, op zijn racefiets voor een tocht van 125 kilometer. Op zich lijkt het niet zo bijzonder om op deze dag te gaan dauwtrappen, maar Jelle had aan zijn fietstocht een goed doel verbonden. Zijn doel was om elke kilometer een euro op te halen voor de SamenLoop voor Hoop. Jelle houdt niet zo van wandelen, maar wilde toch een bijdragen leveren aan het evenement voor KWF Kankerbestrijding, dat op 6/7 juli wordt gehouden.

"Ik wilde 125 euro inzamelen en voor elke euro een kilometer fietsen. Omdat ik pas een jaar aan wielrennen doe en had nog niet verder dan 88 km gereden had, vond ik 125 een goede afstand en een haalbaar doel om aan geld op te halen. Inmiddels staat de teller op 160 euro", laat de Winterswijker weten.

"Ik ben heel blij dat beide nu is gelukt. Het geld was al ruim voor de tijd gehaald en met Hemelvaartsdag heb ik mijn uitgestippelde ronde gefietst. Het was erg winderig en het miezerde af en toe maar dat maakte het niet minder leuk. In tegendeel ik voelde me goed en vind het geweldig om zo te hebben bijgedragen aan dit goede doel. Want kanker moet de wereld uit", aldus Jelle.

Wie alsnog een bijdrage wil doen kan naar de persoonlijke actiepagina gaan van Jelle. Doneren kan tot 6 juli.


https://acties.samenloopvoorhoop.nl/wielrennenvoorhoop

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant