Damseizoen WDV ten einde

Algemeen

WINTERSWIJK - Op woensdagavond 29 mei was de laatste clubavond van de Winterswijkse damvereniging van het seizoen 2018-2019. De meeste beslissingen waren al gevallen, maar de einduitslag van de 30 minutencompetitie moest nog wel beslist worden.

Onderlinge competitie
Thomas Esselink – Zeeg Jongkoen (0-2). Thomas en Zeeg speelden nog een mooie ingewikkelde partij voor de competitie. Zeeg kwam hier een schijf voor te staan, die Thomas weer wist terug te veroveren. Zeeg kwam daarna echter positioneel zeer sterk te staan en wist vervolgens het eindspel winnend af te sluiten. Zeeg passeert hiermee Thomas op de ranglijst.

30 minutencompetitie
In de 30-minutencompetitie vielen de volgende uitslagen te noteren:
Kees – Theo (2-0), Erik O. – Frank (1-1), Jan – Augustin (2-0), Erik tH. – Jan (2-0), Theo – Erik O. (2-0), Frank – Kees (0-2), Erik tH. – Kees (2-0), Jan – Frank (0-2), Erik O. – Augustin (2-0).

Door de nederlagen zakte Augustin iets in zijn plusscore, maar doordat zijn dichtstbijzijnde concurrent, Theo, 1 nederlaag leed en Kees zijn laatste partij niet wist te winnen, wist Augustin naast de ratingcompetitie ook de 30 minutencompetitie te winnen.

Woensdagavond 4 september zal het damseizoen van WDV weer beginnen met de, inmiddels traditionele, damsimultaan tegen de clubkampioen.

Augustin Saouadogo is winnaar in de 30-minutencompetitie en in de ratingcompetitie. Erik ten Hagen was de sterkste in de onderlinge competitie van WDV, dit seizoen.

                

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant