ASE Farhan met zijn trainster Kelly Delen van Elba Training Center. Foto:Reindert Jansen
ASE Farhan met zijn trainster Kelly Delen van Elba Training Center. Foto:Reindert Jansen (Foto: )

Winterswijks succes op Internationale keuring voor volbloed paarden

WOOLD - Afgelopen weekend werd in het Brabantse Sint Oedenrode een Internationale keuring voor Arabische volbloedpaarden gehouden. Twee dagen lang concurreerde ruim 200 paarden naar de felbegeerde titels. Op de zaterdag was het de jonge hengst ASE Farhan die met ruime winst zijn klasse jaarlinghengsten wist te winnen. Later in het jeugdkampioenschap won hij unaniem het goud en aan het einde van de dag werd hij tevens verkozen tot Kampioen van de dag.

Op de zondag won de jonge hengst nog een titel erbij, namelijk die van Best Dutch Horse of the show. Een grandioos succes voor de jonge ASE Farhan die vorig jaar ook al vijf keer goud wist te winnen in binnen- en buitenland. ASE Farhan is een zoon van de Brazilaanse RFI Farid en komt uit de elite merrie ASE Bisiriya Hlayyil. Farhan en zijn moeder zijn beide gefokt en in eigendom van de Achterhoekse Arabieren fokkerij Arabian Stud Europe in Winterswijk-Woold.
Het is niet de eerste keer dat de fokkerij succes heeft op deze show. In 2013 wist de volle broer van Farhan, ASE Faraaj ook het goud te behalen in het jeugdkampioenschap en won toen tevens de titel Dagkampioen. In 2007 was het de beurt aan hun groot moeder Manilah die toen goud won bij de senior merries en tevens de titel Dagkampioen opeiste.
De andere hengst van de fokkerij, de drie jarige ASE Zad Shiraz (Shiraz de Lafon x Glamour Girl J) won zijn klasse 3-jarige hengsten maar wist helaas niet meer te overtuigen in het kampioenschap.
 

Meer berichten