Julia Breitkopf met twee zilveren NK medailles naar huis

Julia Breitkopf. Foto: PR Penta Winterswijk
Julia Breitkopf. Foto: PR Penta Winterswijk

WINTERSWIJK - In Duiven werden dit weekend de meerkamp en toestelfinales 2e divisie gehouden. Julia Breitkopf, pupil 2 N2, mocht het spits afbijten in de eerste ronde op de zaterdag en ook nog op haar allereerste NK. Vier prachtige oefeningen liet ze zien, met als uitschieter een hoogste score op de balk en tot aan de derde ronde een eerste plek. Julia mocht uiteindelijk zilver mee naar huis nemen.

In de laatste ronde van deze dag was het de beurt aan Lynn Nijland, senior B. Ook Lynn heeft in deze vierkamp mooie oefeningen laten zien. Tot en met de laatste ronde lag een podiumplek in het verschiet. Lynn miste op 1-duizendste van een punt de derde plaats en werd vierde. Deze plaats leverde ook nog een hele mooie bonus op, zij mag in het weekend van 22/23 juni de Ahoy cup in het Sportpaleis turnen.

De zondag was de dag van de toestelfinales. Julia mocht op de balk turnen en Lynn als laatste turnster op de vloer. Beiden lieten mooie oefeningen zien. Julia mocht als derde op de balk en zette daar een prachtcijfer neer, wat haar een tweede plek opleverde. Julia is met liefst 2 medailles naar huis gegaan. Voor Lynn was het als laatste turnster op de vloer. Helaas voor Lynn had de jury wat andere gedachten over de beoordeling van de oefening. Lynn is in deze finale op de vloer uiteindelijk als zesde geëindigd.

Meer berichten