FC Winterswijk 3. Foto: PR
FC Winterswijk 3. Foto: PR

FC Winterswijk en FC De Rebellen klaar voor de 'wedstrijd van je leven'

FC WINTERSWIJK 3 EN FC DE REBELLEN KLAAR VOOR 'WEDSTRIJD VAN JE LEVEN'

WINTERSWIJK - Zaterdag 1 juni is het zover, dan nemen FC Winterswijk 3, bijgenaamd 'The Angels', en FC de Rebellen het tegen elkaar op. Sportpark Jaspers dient dan als decor van een strijd tussen een team vol oud profvoetballers en een team vol energieke mannen dat onlangs nog kampioen werd in hun competitie. Hoe bereiden de teams zich voor? Tim Stemerdink van FC Winterswijk 3 doet een boekje open over de voorbereiding van zijn team en Marcel Meeuwis én Sjaak Polak van FC de Rebellen verklappen hun strijdplan.

Door Bram Beckmans

Mede door de inzet van creatieve video's op social media zorgde FC Winterswijk 3 ervoor dat zij op 12 mei tot winnaar werden uitgeroepen in de door FOX Sports en KPN in het leven geroepen 'Wedstrijd van je Leven', waarbij één Nederlands amateurvoetbalteam onder toezicht van vele camera's en presentatoren Hans Kraay jr. en Jan Joost van Gangelen het mag opnemen tegen FC de Rebellen. In dit team zit bijvoorbeeld Winterswijker Martijn Meerdink, maar ook Andy van der Meijde, Ricky van den Bergh, Paul Bosvelt, Gertjan Verbeek en coach John de Wolf behoren tot de formatie van oud-profvoetballers.

Niet vrijwillig naar de slachtbank
FC de Rebellen speelt vaker wedstrijden, maar zo groots als op 1 juni is het niet vaak. Marcel Meeuwis, de kartrekker van het team en oud speler van onder andere Roda JC en Feyenoord blikt vooruit op de wedstrijd: "Wij willen er voor zorgen dat heel Winterswijk een leuke dag heeft, maar willen ook zeker niet verliezen." Zijn teamgenoot Sjaak Polak onderstreept dit: "Ik laat mij nooit vrijwillig naar de slachtbank leiden. Net als tijdens mijn carrière ga ik voorop in de strijd, aan winnaarsmentaliteit heeft het nooit gelegen." Polak, inmiddels 43, stond tijdens zijn carrière bij eigenlijk alle clubs, waaronder FC Twente en Sparta, bekend als een echte teamplayer. "Ik vind het ook fantastisch om in dit team te spelen. Het is altijd genieten op het veld, maar ook weer die kleedkamerhumor met de jongens vooraf… Dat is waar ik het voor doe."

Verschillende strijdplannen
Meeuwis: "Ons team is ervaren, daar hoeft geen voorbereiding aan te pas komen. We laten jongens vaak nog op hun eigen positie spelen. Zo speelt Glenn Helder (oud speler van Arsenal, red.) op zijn vertrouwde plek rechtsbuiten en sta ik op het middenveld of in de verdediging. Wel hebben we meerdere strijdplannen. Als het even niet lukt met mooie combinaties kunnen we het altijd op snelheid gooien met jongens als Andwelé Slory en Ruben Schaken."

Spanning hoort erbij
FC Winterswijk 3 is dus gewaarschuwd, dat onderstreept ook linksback Tim Stemerdink. Hij blikt vooruit op het duel: "Om tegen dit soort jongens de strijd aan te gaan… daar heb ik vroeger altijd al van gedroomd. Eigenlijk kan iedereen het nog niet echt beseffen wat ons te wachten staat en dat brengt ook wel wat spanning met zich mee. Ik denk dat het in het begin wel invloed kan hebben op ons spel. Een wedstrijd met honderd man langs de kant is voor ons al erg veel, laat staan als er camera's zijn en heel veel mensen thuis en langs de zijlijn de wedstrijd bekijken." Over de kracht van zijn team is Stemerdink duidelijk: "Wij gaan voor niemand aan de kant en scoren eigenlijk altijd wel. We kunnen een wedstrijd in de laatste minuten nog beslissen en over de streep trekken. Ook spelen we op kunstgras, wat een klein voordeel voor ons kan zijn." Qua voorbereiding doet FC Winterswijk 3 niets specifieks. Sommige spelers zoeken nog een keer extra de sportschool op. De afgelopen dagen stonden ook in het teken van opnames voor FOX Sports, die rondom de wedstrijd getoond gaan worden.

De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, is op zaterdag 1 juni live op FOX Sports 1 te zien, maar natuurlijk hoopt het team zoveel mogelijk toeschouwers te begroeten aan de Jaspersweg 5. Kaarten à 2,50 euro per stuk, waarvan de opbrengst naar Dream 4 Kids gaat, zijn vanaf 11.00 uur aan de deur te verkrijgen. De aftrap is om 13.00 uur.

Meer berichten