Wethouder Elvira Schepers en Johan G. Esendam, voorzitter Hart4Winterswijk, samen met de ambassadeurs van de Hakkelerkamp voor de AED bij de Molukse Kerk.  Foto: Hans van der Meij
Wethouder Elvira Schepers en Johan G. Esendam, voorzitter Hart4Winterswijk, samen met de ambassadeurs van de Hakkelerkamp voor de AED bij de Molukse Kerk. Foto: Hans van der Meij (Foto: )

Wethouder Elvira Schepers stelt laatste buurt-AED officieel in werking


Link naar PDF bestandBebouwde kom Winterswijk met 64 AED's HARTveilig

WINTERSWIJK - In de afgelopen weken hebben ambassadeurs van Hart4Winterswijk in de laatste buurten van de bebouwde kom hun inzamelingsacties voor een eigen buurt-AED succesvol afgerond. Door de installatie van de buurt-AED's zijn ook deze laatste buurten HARTveilig geworden. De 64ste AED in de bebouwde kom, geplaatst bij de Molukse Kerk aan de Pijnboomstraat 2, is op woensdag 22 mei door wethouder Elvira Schepers officieel in werking gesteld.

Van 8 naar 64 AED's
Johan G. Esendam, voorzitter van Hart4Winterswijk: "Eind 2016 waren er slechts 8 AED's in de bebouwde kom van Winterswijk 24/7 beschikbaar. Met de plaatsing van de buurt-AED's in deze laatste buurten, zijn er nu 64 AED's voor iedereen, openbaar en altijd beschikbaar. Als bestuur van Hart4Winterswijk zijn wij ontzettend trots, dit aantal in betrekkelijk korte tijd te hebben gerealiseerd. Slachtoffers van een hartstilstand kunnen nu binnen de cruciale tijd van 6 minuten gereanimeerd worden. Met deze 64 AED's, hangt er nu in de bebouwde kom op elke 500 meter een buurt-AED, welke gemeente kan ons dat nazeggen? Onze eerste doelstelling voldoende AED's is hiermee bereikt".

Oproep: Leer reanimeren, word burgerhulpverlener
Esendam verder: "Met deze 64 AED's zijn we er nog niet. Het is van groot belang dat er aan elke buurt-AED voldoende vrijwilligers zijn gekoppeld, die bij een hartstilstand kunnen reanimeren. Als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting willen wij, samen met de gemeente Winterswijk, de Winterswijkse bevolking oproepen een AED-en reanimatiecursus te volgen. Wij streven daarbij naar minimaal 15 burgerhulpverleners rondom elke buurt-AED. Dan is ook onze tweede doelstelling bereikt en zal Winterswijk optimaal HARTveilig zijn".

Informatie: opleidingen@hart4winterswijk.nl en www.hart4winterswijk.nl.

Meer berichten