Jeanette Wilterink, Hanneke Rengelink, Nicole te Winkel-Woordes en Joanne Rengelink. Lidy Nahuis ontbreekt op de foto. Foto: Willem Rengelink
Jeanette Wilterink, Hanneke Rengelink, Nicole te Winkel-Woordes en Joanne Rengelink. Lidy Nahuis ontbreekt op de foto. Foto: Willem Rengelink (Foto: )

Commissie Teamwerving zet eindspurt in

Lopers kunnen zich nog inschrijven voor SamenLoop

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - "Elke dag check ik even of er nog teams ingeschreven hebben", vertelt Hanneke Rengelink, voorzitter van de Commissie Teamwerving van de SamenLoop voor Hoop. De 24-uurs wandelestafette wordt gehouden op 6/7 juli. De tocht staat symbool voor de strijd tegen kanker. De opbrengst is voor KWF Kankerbestrijding.

Hanneke werd door de organisatie benaderd om mee te helpen bij de organisatie van het evenement. Samen met haar dochter Joanne zag Hanneke dat wel zitten. "Joanne heeft op dit moment een tussenjaar. Beiden wilden we ons inzetten voor een goed doel als vrijwilliger. Omdat mijn beide ouders kanker hebben gehad was de keus voor de SamenLoop snel gemaakt", legt Hanneke uit. Samen met Jeanette Wilterdink, Lidy Nahuis en Nicole te Winkel-Woordes vormden moeder en dochter de commissie om teams te werven voor deelname aan de wandelestafette. "We proberen de SamenLoop 'goed in de markt te zetten', om het maar zo te omschrijven. Mensen enthousiast maken om mee te doen voor KWF."

Naast het aanschrijven van de mensen uit de netwerken van de commissieleden, wordt er ook flink geflyerd. "Ik heb in mijn fietstassen en in mijn auto altijd folders liggen", lacht Hanneke. Dochter Joanne bevestigt het fanatisme van haar moeder. "Ze spreekt gewoon onbekenden aan van 'heb je al gehoord over de SamenLoop voor Hoop?' ", merkte ze. Grotere bedrijven zijn benaderd om een team te vormen. "Dat gaat best redelijk goed", merkt Joanne. Het is nog mogelijk om op te geven als team, maar ook individuele lopers kunnen zich aanmelden.

Kaarsenzakken
Tijdens de SamenLoop voor Hoop is er naast de openings- en eindceremonie ook een ceremonie voor de eregasten. Mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest, lopen een ereronde. Bedoeling is dat het looppad verlicht gaat worden met kaarsenzakken. Deze zakken worden door de teams verkocht, maar zijn ook te verkrijgen tijdens de inloopbijeenkomsten. "Mensen kunnen zelf een boodschap op de zak zetten", legt Joanne uit. "De scouting Winterswijk zorgt er voor dat de kaarsen in de zakken aangestoken worden. Ik denk dat het zeer indrukwekkend is om al die kaarsen te zien die het pad verlichten." Joanne wil nog eens benadrukken dat iedereen die wil komen welkom is om de lopers een hart onder de riem te steken. "Je kan ook alleen even komen kijken tijdens die 24 uur. Je hoeft geen entree te betalen."

Wie meer wil weten of kaarsenzakken wil kopen kan ook mailen naar: teamwervingwinterswijk@hotmail.com, of kijk op www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk.

Meer berichten