Slagwerker Wessel Kruisselbrink. Foto: Jan Tenbergen
Slagwerker Wessel Kruisselbrink. Foto: Jan Tenbergen (Foto: )

Openbare presentatie D examenkandidaten Boogie Woogie

WINTERSWIJK - Op maandag 3 juni, aanvang 19.00 uur, presenteren zes D-examenkandidaten van Boogie Woogie van dit cursusjaar zich in de concertzaal van het cultuurcentrum in Winterswijk. De leerlingen zijn al geslaagd en laten zich op deze avond horen voor het openbare deel van hun examen. Dit jaar is er voor het eerst een kandidaat die zich presenteert in de vorm van een récital.

Samenspelen met orkest en ensemble
Vier muzikanten worden begeleid door het orkest waarvan zij lid zijn. Sascha Scharenborg (hobo) en Renske Vreman (klarinet) worden begeleid door Concordia Kotten. Rosa Tempelman (euphonium) speelt samen met fanfare St. Jan Meddo en Naomi Bluiminck (hoorn) wordt begeleid door Sint Ceacilia Lichtenvoorde. Loïs Hieltjes, sopraan saxofonist en lid van Eendracht Winterswijk, doet examen met een saxofoon ensemble.

Récital
Slagwerker Wessel Kruisselbrink, lid van Concordia, zorgt voor een primeur. Hij geeft een drie kwartier durend solorécital op gestemd slagwerk. "Het concert bevat een gevarieerd programma op zowel marimba als vibrafoon waarin muzikaliteit, techniek en samenspel de boventoon voeren. Van een ritmische illusie op de marimba tot de blues op de vibrafoon en van een sfeervol koraal tot een hedendaagse Spaanse salsa. Kortom, een concert waarin de veelzijdigheid van het gestemde slagwerk volop aan bod komt", aldus Wessel.

Aan het eind van de avond worden de diploma's uitgereikt. Het concert, een aanrader voor toekomstige muzikanten maar uiteraard ook voor de echte liefhebber, is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom.

Meer berichten