Afbeelding

vacatures

Algemeen

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je bent ook van harte welkom tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Duofietsvrijwilligers
Met een duofiets kunnen mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen samen met een vrijwilliger toch per fiets op pad. Zowel het Samenrijderspunt als Stichting Marga Klompé zoeken vrijwilligers die met mensen willen fietsen met de duofiets. Stichting Marga Klompé zoekt vrijwilligers die specifiek met ouderen op pad gaan, bij het Samenrijderspunt kan men ook met jongere mensen fietsen. In beide gevallen is het wel belangrijk dat u zelf in een goede conditie bent.

Culturele uitstapjes ouderen
Stichting Vier het Leven Achterhoek-Oost zoekt vrijwilligers die ouderen tijdens een uitstapje willen begeleiden. De vrijwilliger gaat met een klein groepje ouderen naar een uitje in het theater, bioscoop of museum. Naast het ophalen en weer thuis brengen van de ouderen en het begeleiden tijdens het uitstapje, geniet je samen met hen van het uitje. Het is dus vooral ook erg gezellig en je doet alles om er samen een fijne dag of avond van te maken. Als vrijwilliger houdt je van theater, ben je stressbestendig en heb je affiniteit met ouderen. Daarnaast heb je de beschikking over een grotere auto, waar meerdere ouderen en een rollator in kunnen. De werktijden zullen vooral in de avond of in het weekend zijn.

Nieuwe corsoclub
Een groep enthousiastelingen heeft het plan om dit jaar mee te gaan doen aan het Bloemencorso in Winterswijk. Zij zoeken vrijwilligers die met hen mee willen doen. Iedereen die mee wil denken, bouwen, knutselen of creatieve ideeën heeft, is van harte welkom.

Koersbal
De Pronsweide is op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen bij de activiteit koersbal. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een koersbalmat. Er spelen twee teams van twee personen tegen elkaar. De vrijwilliger haalt en brengt de bewoners naar de activiteit en helpt ook tijdens het spel zelf. Als vrijwilliger is het vooral belangrijk dat je sociaal bent.

't Stekkie
Elke donderdagavond heeft een groep mensen met een verstandelijke beperking een activiteitenavond bij de WUh. Er is een groep dat creatief aan de slag gaat, een groep kookt iets lekkers, een andere groep maakt muziek en anderen zijn actief met sport&spel. De activiteiten worden begeleidt door vrijwilligers van 't Stekkie. Zij zijn op zoek naar versterking. Heb je affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en wil je hen wel met een van de activiteiten komen helpen, meld je dan aan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant