De zandhagedis. Foto: Paul Cools
De zandhagedis. Foto: Paul Cools (Foto: )

Op zoek naar hagedissen in het Wooldse veen

WOOLD - Op zondag 23 juni kunnen belangstellenden samen met een reptielenexpert op zoek naar hagedissen in het Wooldse veen. De wandeling start om 9.00 uur en voert door het bijzonder mooie hoogveengebied dat op de grens met Duitsland ligt. Kosten zijn 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden (kinderen lid 4 euro, kinderen niet lid 7 euro). Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Tickets zijn alleen van tevoren te koop via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Opwarmen in de ochtendzon
Hagedissen zijn koudbloedig en moeten zich daarom 's ochtends eerst opwarmen voordat ze naar voedsel kunnen zoeken. Het plankenpad dat door het veen slingert is een ideale opwarmplek. Tijdens de wandeling maakt men dan ook kans om daar hagedissen te zien. Ook gaan deelnemers op zoek naar andere opwarmplekjes in het veen en krijgt men antwoord op vragen als: 'Waar vinden hagedissen verkoeling op zeer warme zomerse dagen? Wat eten ze eigenlijk? En waar vinden ze hun voedsel?' Kortom; je leert de hagedissen van het Wooldse veen kennen.

Genieten
Ook als de hagedissen zich niet laten zien, is het genieten in het Wooldse veen. Het is één van de nog laatst levende hoogveengebieden in Nederland. Bijzondere planten als zonnedauw en moerasaardbei zijn er te vinden. Vogels zingen er lustig op los en met wat geluk laat de prachtig gekleurde blauwborst zich zien.

Voor meer activiteitenvan Natuurmonumenten kijk op: www.natuurmonumenten.nl, volg ons op Facebook Achterhoek Natuurmonumenten.

Meer berichten