Foto: Jan Dael
Foto: Jan Dael (Foto: )

Tributenight in het Openluchttheater Winterswijk

WINTERSWIJK - De derde editie van de Tributenight vindt plaats op zaterdag 1 juni in hete Openluchttheater Winterswijk. Op het programma staan twee topformaties: The Amy Winehouse Undercoversessie en supportact Desire. Aanvang 20.30 uur (theater open vanaf 20.00 uur) Entree 15 euro in de voorverkoop (bij Boekhandel Kramer), 17,50 euro aan de kassa.

De Amy Winehouse Undercoversessie is geen tribute-act, maar een ode aan één van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia. Onder leiding van bandleider Chris van der Meer kruipen de muzikanten in de huid van de zangeres met het iconische 'beehive' kapsel: Amy Winehouse. Zangeres is Renske de Boer en begeleidingsband The Originators.

De Engelse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse werd bekend met haar album 'Back to Black' met daarop hitsingles als 'Rehab' en 'Back To Black'. Ze werkte samen met onder meer Mark Ronson wat haar de grote hit 'Valerie' bezorgde. De zangeres overleed op 23 juli 2011 en sloot zich daarmee helaas aan bij de zogenaamde 'club van 27'.

Bandleider Chris van der Meer werd gevraagd tijdens de Zwarte Cross 2015 een ode te brengen aan de legendarische zangeres en vond in Renske de Boer de perfecte vertolkster van het repertoire van Amy. Onder begeleiding van The Originators blies de charismatische frontvrouw de liedjes nieuw leven in en werd een ijzersterke set neergezet. Na lovende reacties en vooral het speelplezier wat het repertoire de band bracht kon een vervolg niet uitblijven.

Supportact die avond is Desire; Bob Dylan Tributeband. Desire heet de band die de gelijknamige LP van Bob Dylan in zijn geheel speelt. De band is hartstikke nieuw, want bestaat sinds december 2018, toen het voor Serious Request zijn debuut maakte. Beter gezegd een proloog want met enkele wisselingen in de band lijkt nu een mooi team te zijn gevormd. Het album Desire is opgenomen in 1975 en kenmerkt zich door een losse melancholische stijl met een hoofdrol voor viool en mondharmonica. De poëtische teksten met flinke lengte zijn hoogtepunten van liefde en protest en zorgen voor een meditatief gevoel van vrijheid. De tribute aan dit artistieke album raakt een gevoelige snaar. De gemoedelijke presentatie leidt tot een echte kroeg-sfeer en er mag zelfs geschuifeld worden.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten