Johan G. Esendam, voorzitter van Hart4Winterswijk, Marcel Duvigneau, bestuurder van Marga Klompé en Wim Kos van Hart4Winterswijk staan. Zij staan voor de AED bij Pronsweide. Foto: Vanessa Wassink, Hip & Stijl fotografie
Johan G. Esendam, voorzitter van Hart4Winterswijk, Marcel Duvigneau, bestuurder van Marga Klompé en Wim Kos van Hart4Winterswijk staan. Zij staan voor de AED bij Pronsweide. Foto: Vanessa Wassink, Hip & Stijl fotografie Foto: VANESSA, NEF

Marga Klompé werkt mee aan een HARTveilig Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Samen met Hart4Winterswijk heeft Marga Klompé twee van haar AED's, tot nu toe alleen beschikbaar voor haar bewoners en eigen personeel, naar buiten geplaatst in een geklimatiseerde buitenkast. Daarmee zijn de AED's vanaf nu ook beschikbaar voor bewoners uit de buurt. Eén AED is geplaatst bij Pronsweide, de andere AED bij Vredense Hof.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Door de plaatsing in een buitenkast zijn de buurt-AED's 24 uur per dag, 7 dagen in de week, dus altijd, inzetbaar.
Marcel Duvigneau, bestuurder Marga Klompé, is blij met de plaatsing van de buurt AED's. "Voor een HARTveilig Winterswijk is het nodig dat er in elke buurt voldoende AED's zijn. Wij zijn blij dat we daar aan mee kunnen helpen door in de buurt van onze locaties snellere reanimatie mogelijk te maken als dat nodig is."
Johan G. Esendam, voorzitter van Hart4Winterswijk: "Enige tijd geleden hebben wij Marga Klompé verzocht om de AED's van haar locaties in Winterswijk, ook beschikbaar te stellen voor de buurt, door plaatsing in een geklimatiseerde buitenkast, beveiligd met een pincode. Wij zijn blij dat Marga Klompé aan onze oproep gehoor heeft gegeven. Het is een welkome aanvulling op ons AED-netwerk in de bebouwde kom van Winterswijk. Met de twee AED's van Marga Klompé erbij zijn er nu 63 AED's, voor iedereen, openbaar beschikbaar. Op elke 500 meter hangt er in de bebouwde kom van Winterswijk een buurt-AED, zodat slachtoffers van een hartstilstand, binnen de cruciale tijd van 6 minuten gereanimeerd kunnen worden".

Esendam verder: "Daarnaast is het van groot belang dat er aan elke buurt AED voldoende vrijwilligers zijn gekoppeld, die bij een hartstilstand kunnen reanimeren. Als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting willen wij de bevolking van Winterswijk oproepen een AED- en reanimatiecursus te volgen. Wij streven daarbij naar minimaal 15 burgerhulpverleners rondom elke buurt-AED".


www.hart4winterswijk.nl

opleidingen@hart4winterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant