Zes leden van de Jazz jump Seven. Foto: PR
Zes leden van de Jazz jump Seven. Foto: PR (Foto: )

Jazzewind in de Remise

WINTERSWIJK - De Winterswijkse vereniging voor amateur jazzmuzikanten Jazzewind laat op zondag 26 mei weer van zich horen. Vanaf 15.00 uur treden een aantal formaties op in de Remise (voorheen stationsrestauratie) in Winterswijk.

Jazzewind is een vereniging van jazzmuzikanten in alle stijlen en spelend in allerlei orkesten. Binnen Jazzewind vinden zij elkaar om samen ongedwongen de jazzmuziek te beleven in wisselende samenstellingen. Zo bestaat er een workshop (het Maandagavond Collectief) waar iedere instrumentalist/vocalist van elk niveau kan in- of uitstromen.
Er is een groep van fanatieke beboppers die elkaar gevonden hebben. Er zijn meerdere oude stijl/dixieland groepen en regelmatig worden er kleinere combo's gevormd voor meer intieme optredens. Door het aantal verschillende muzikanten dat lid is van Jazzewind is het mogelijk om altijd een aan de gelegenheid aangepast ensemble te leveren.

Op 26 mei zijn in ieder geval het Maandagavond Collectief, de JW Copple Club (bebop) en de Jazz Jump Seven (dixieland) te zien en te horen, maar het kan ook zijn dat er spontaan nog andere bezettingen aan bod komen.
Vanaf 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur zijn er in de Remise op 26 mei verschillende jazzstijlen te beluisteren, de toegang is vrij.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten