KWOV tijdens een van de eerdere optredens. Foto: PR KWOV
KWOV tijdens een van de eerdere optredens. Foto: PR KWOV (Foto: )

AVOCE en symfonie van de KWOV vieren het voorjaar

WINTERSWIJK - Vocaal ensemble AVOCE en de symfonie-afdeling van de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging (KWOV) geven op zaterdag 25 mei vanaf 19.30 uur een gezamenlijk voorjaarsconcert in de Zonnebrinkkerk. Koor en orkest gaven reeds twee maal eerder een succesvol optreden en verheugen zich op deze vernieuwde samenwerking.

AVOCE is een gemengd koor en staat onder leiding van de in België geboren Natalie Goossens. Zij studeerde muziek in Brussel, Antwerpen, Gent en Maastricht. Het repertoire bevat klassieke muziek uit verschillende periodes die zowel a capella gezongen wordt, als ook met piano- of orgelbegeleiding. Zo staan deze avond onder andere Stemning van Peterson Berger en enkele werken van Brahms op het programma.
De KWOV staat al ruim 15 jaar onder de enthousiaste leiding van Anke Lefferts en het orkest is voor het werk van Beethoven, Musik zu einem Ritterballet, aangevuld met enkele blazers en paukeniste van de afdeling harmonie. Het Ritterballet is een luchtig werk waar men Beethoven van een andere kant leert kennen. Er is een prominente rol voor de hoorns in het Jagdlied en verder het Trinklied en terugkerende thema, Deutscher Gesang. Twee violisten soleren in een concerto van Corelli.
Koor en orkest openen gezamenlijk met het Ave Verum van WA. Mozart en voeren verder het Cantique de Jean Racine van Fauré uit.
Het concert wordt afgesloten met For the beauty of the earth van Rutter.

De kerk is open vanaf 19 uur; aanvang van het concert is om 19.30 uur. De entree is vrij, vrije gift na afloop is welkom.

Meer berichten