Volley Chicks lopen mee in SamenLoop voor Hoop. Foto: eigen foto
Volley Chicks lopen mee in SamenLoop voor Hoop. Foto: eigen foto (Foto: )

Jeugdige volleybalsters leveren bijdrage in strijd tegen kanker

WINTERSWIJK - De oudste is 15 jaar, de jongste 11 jaar. De meiden van team Volleychicks lopen op 6/7 juli mee in de SamenLoop voor Hoop. De 24-uurs wandelestafetten voor KWF Kankerbestrijding, op de atletiekbaan van Archeus. Twaalf speelsters uit twee jeugdteam van volleybalverenging Wivoc doen mee in de wandeltocht die symbool staat voor de strijd tegen kanker.

"Er zijn zo veel dingen waar je als kind niets in kan bijdragen, maar nu met de SamenLoop voor Hoop kunnen wij ook echt iets doen. Wij kunnen ook een bijdrage leveren, geld bij elkaar brengen om iets te doen aan deze ziekte", vertelt Emma Janszen (14). Vader Meino is teamcaptain van de Volleychicks, daarnaast is er tijdens de 24-uurs estafette altijd een begeleider aanwezig.
Het plan voor deelname kwam vanuit de vereniging. "In mijn team waren er al negen teamgenoten die mee wilden doen", vertelt Lotte Schurink (13). "We hebben er ook over gepraat waarom we mee zouden doen. En eigenlijk was er bij iedereen wel iemand in de directe omgeving met kanker, of iemand die kanker heeft gehad. Daarom vonden wij dat wij gewoon mee moesten lopen", aldus Lotte, die zelf nog maar kort geleden haar oma verloor aan de gevolgen van kanker. "We hebben bij andere jeugdteam gevraagd wie mee wilde doen. Niet iedereen mag een hele nacht doorgaan, maar we hebben nu toch een team bij elkaar", gaat Lotte verder. Een van de meisjes uit het andere team in de 11-jarige Sophie Sloot. "Mijn vader heeft twee keer kanker gehad. Ik was toen ongeveer 9 jaar", vertelt Sophie. "Mijn oma is er aan overleden. Ik was bang dat mijn vader ook dood zou gaan, omdat hij ook vaak in het ziekenhuis was. Mijn vader en moeder hebben me in kindertaal proberen uit te leggen wat er aan de hand was. Nu gaat het gelukkig goed met mijn vader. Maar het is wel soms moeilijk om er over te praten."
Ook Emma heeft zo haar reden om me te lopen in de SamenLoop: "Mijn oma is aan deze ziekte overleden. Mijn opa is ook ziek geweest. Hij heeft allerlei operaties gehad."

Maar de meiden lijken alles op alles te willen om een mooie financiële bijdrage te kunnen leveren. "We zijn gewoon langs de deuren gegaan om uit te leggen wat de SamenLoop is en om geld te vragen", vertelt Lotte. "En we hebben lege flessen opgehaald", voegt Sophie toe. Ook hebben de dames van familie en vrienden zo'n 180 euro losgepeuterd. Binnenkort gaan ze weer een rondje met de pet maken bij bekenden en buurtbewoners. Sophie heeft het geld dat ze heeft gekregen voor het uitlaten van honden ook gedoneerd aan het goede doel. Ook de ouders worden nu ingezet, om via Facebook de actiepagina te delen.

Wat de Volleychicks precies van de SamenLoop verwachten, dat weten ze nog niet zo goed. Lotte: "We gaan bij de kraam op het terrein wat actiefs doen, maar we weten nog niet wat." Maar eerst kunnen Lotte en Emma nog testen of ze ook daadwerkelijk een nachtje wakker kunnen blijven: Dan hebben we volleybalkamp", lachen ze samen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden