Tjitske de Vries en Neve Smit. Foto: PR Penta Winterswijk
Tjitske de Vries en Neve Smit. Foto: PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Tjitske en Neve vijfde op halve Nederlands kampioenschap acro

WINTERSWIJK - In het weekend van 11 en 12 mei werden de halve finales acro C niveau gehouden in Den Bosch. Namens Penta Winterswijk kwamen hier op zaterdag Tjitske de Vries en Neve Smit in actie.

In totaal streden 30 teams in hun categorie voor een plekje op het NK acro in Ahoy Rotterdam, waar maar 7 teams deel kunnen nemen. Zonder hoge verwachtingen, met als doel de wedstrijd met een goed gevoel af te kunnen sluiten begonnen zij hun wedstrijd met de balans oefening. Een kleine wiebel in het handstand element, maar verder een uitstekende oefening wat resulteerde in 23.790 punten. De dames werden volop aangemoedigd door publiek in Winterswijk die de wedstrijd konden volgen via een livestream.

Tjitske en Neve maakten zich klaar voor dynamisch. Hoge salto's, stabiele landingen en een mooie choreografie bracht hun oefening 23.000 punten op en het derde artistieke cijfer. Dit resulteerde in het eindklassement op een vijfde plaats en hiermee staan zij momenteel eerste reserve voor het NK in Rotterdam. Met maar twee uurtjes training per week hebben zij het opgenomen tegen teams die drie zoveel trainen, Tjitske en Neve kunnen dan ook met een meer dan tevreden gevoel terugkijken op deze geslaagde halve finale acro.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden