Meys Koldeweij en Elize Willink.Foto: PR Penta Winterswijk
Meys Koldeweij en Elize Willink.Foto: PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Succes voor Penta in eigen Sport- en turnhal

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend mochten de jongste selectieturnsters van Penta Winterswijk in eigen Sport- en turnhal laten zien wat ze in hun mars hebben.

In de eerste wedstrijd startte de D3 turnsters Yvette Kup, Anne-fleur Jonker, Roos Damkot en Rosalie Huetink. Ze mochten starten op sprong, waar ze hun zenuwen er even uit konden rennen. Ze hebben allemaal laten zien hoeveel ze al geleerd hebben met een nette vierkamp. In de einduitslag werd Yvette 23e, Roos 22e, Anne-fleur 13e en Rosalie mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen.

In de tweede wedstrijd waren de D2 turnsters Julia Kubben, Fienne Onnink en Anouk Jansen aan de beurt. Zij begonnen op vloer en hebben allemaal een nieuw element toegevoegd aan hun oefeningen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Julia voor het eerst een koprol op balk en bleef er netjes op staan. Op sprong deden ze allemaal de overslag tot rug lig. Ondanks de zenuwen hebben ze op alle toestellen mooie oefeningen laten zien. In de einduitslag werd Fienne 14e, Julia 15e en Anouk 19e.

In de derde wedstrijd turnde in baan 1 de pre pre-instappers vierde divisie Meys Koldeweij, Charli Meekes, Nikky te Molder en Guusje Buitink. Zij kwamen uit op het niveau D2. Ze zijn goed en vlekkeloos gestart op de brug, zo werd Charli knap tweede op dit toestel. Op balk hebben de meiden laten zien dat ze erg netjes kunnen werken. Meys wist hier zelfs het hoogste cijfer van de wedstrijd te behalen. De meiden gingen als een speer en wisten dit door te zetten op vloer en sprong. Meys mocht vandaag plaats nemen op de hoogste trede van het podium en nam gouden medaille mee naar huis. Charli werd 6e, Nikky 7e en Guusje 15e.

In baan 2 turnde de pre instappers Elize Willink, Fleur Nijman en Fenna Hesselink. Met gezonde zenuwen startte zij deze wedstrijd. We hebben mooie oefeningen gezien op de brug. Op balk liet Elize een hele strakke oefening zien. Dit werd beloond met het hoogste balk cijfer van de wedstrijd. Fleur en Fenna moesten helaas allebei een val incasseren. Op de vloer hebben zij zich sterk herpakt door nette oefeningen te laten zien. Met goeie sprongen hebben de meiden hun wedstrijd van vandaag afgesloten. Elize kreeg een heel mooi verjaardagscadeau mee naar huis, nadat er voor haar was gezongen, namelijk de bronzen medaille. Fleur werd vandaag 8e en Fenna 9e.

Met behulp van onze assistenten, Estelle Stemerdink, Lavendel Bentsink en Anna Everding kijkt Penta Winterswijk terug op een geslaagde, maar vooral gezellige wedstrijd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden