Alexander Tempels (Achterhoek in Beweging), Torsten (sporter), Patrick Meekes (Samenloop voor Hoop), Suzan de Jong (gemeente Winterswijk), Elvira Schepers (wethouder), Wout van de Berg (Rotary), Jos Pierik (Archeus).. Foto: Sis Huiskamp
Alexander Tempels (Achterhoek in Beweging), Torsten (sporter), Patrick Meekes (Samenloop voor Hoop), Suzan de Jong (gemeente Winterswijk), Elvira Schepers (wethouder), Wout van de Berg (Rotary), Jos Pierik (Archeus).. Foto: Sis Huiskamp

Cheques voor Archeus en SamenLoop voor Hoop

WINTERSWIJK - Voor Archeus en SamenLoop voor Hoop had zaterdag 11 mei niet mooier kunnen beginnen. Het was een zonnige dag én beide organisaties ontvingen in het clubhuis van Archeus een cheque ter waarde van 2350 euro. Wethouder Elvira Schepers reikte die uit namens de Werkgroep Sport van de gemeente Winterswijk, het adviesorgaan van de Winterswijkse sportverenigingen.

Door Sis Huiskamp

Twee cheques dus, dankzij de leden van de werkgroep, die hun jaarlijkse vergoeding voor het lidmaatschap aan goede doelen schenken. Zowel Archeus als SamenLoop voor Hoop hebben een goede bestemming voor het geld.
Atletiekvereniging Archeus beheert racerunners, die Achterhoekse sporters, scholen en instellingen kunnen gebruiken. Meer van deze loopfietsen met borststeun betekent meer sportmogelijkheden voor kinderen en (jong)volwassenen met een beperking. Ook Rotaryclub Winterswijk heeft eraan bijgedragen, door een deel van de opbrengst van een onlangs georganiseerde Lego-dag te schenken. Elvira Schepers tijdens de uitreiking: "Meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit project maakt mogelijk dat mensen met een beperking wel mee kunnen sporten." Tijdens de aansluitend door Achterhoek in Beweging gehouden clinic was direct te zien hoeveel sportief plezier de racerunner teweegbrengt. De jonge sporters Torsten, Jack, Jesse en Julius rondden met zichtbaar genoegen de 400 meter.

SamenLoop voor Hoop zit volop in de voorbereiding van de 24-uurs wandelestafette op de baan van Archeus in het weekend van 6/7 juli. Al 30 teams, meer dan 400 deelnemers, schreven zich in. De opbrengst van het evenement gaat, net als de overhandigde cheque, naar experimenteel onderzoek voor betere behandeling van kanker. De organisatie benadrukt dat van de opbrengst niets aan de strijkstok zal blijven hangen. Wethouder Elvira Schepers over SamenLoop voor Hoop: "Dit is een emotionele happening waar mensen elkaar een hart onder de riem steken. Juist die saamhorigheid maakt dat we een vuist kunnen maken tegen de ziekte." Zowel teams als individuele deelnemers kunnen zich nog steeds inschrijven voor SamenLoop voor Hoop via www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden