Foto: Catharina de Fauw
Foto: Catharina de Fauw (Foto: )

Volop vertier in de Meddosestraat tijdens Meimarkt

Volop vertier in Meddosestraat tijdens Meimarkt

WINTERSWIJK - Wie het voorjaar wil beleven moet een bezoek brengen aan de Meimarkt in de Meddosestraat op zondag 26 mei. Tussen 12 en 17 uur is er van alles te beleven in de gezellig winkelstraat. Zeker 26 kramen staan er opgesteld, met allerhande producten.

Door Verona Westera

"Kramen worden gevuld door de winkeliers uit de straat", weet Inge ten Dolle van Slijterij Proef Beleef & Geniet. "Maar", zo laat ze weten. "Er zijn ook mooie streekproducten te vinden en allerlei lekkernijen om van te genieten."
Bezoekers kunnen onder andere terecht bij de kraam van De Stegge voor diverse vleesproducten, maar ook Van Waardenburg is aanwezig met honing. De 'Broadkroam' heeft heerlijks baksels. Ook de Huismus heeft een kraam in de Meddosestraat. En de Kookmuts presenteert bakproducten. Op deze tweede editie van de Meimark is ook een kraam van Voedseldieren te vinden. Geïnteresseerden moeten zeker een kijkje komen nemen.

Ballonnenartiest Jozua Zweers is ook van de partij. Hij verzorgt die middag twee maal een gratis poppenkastvoorstelling (m 13.30 uur en om 15.30 uur). Uiteraard maakt hij ook weer ballonfiguren, kunnen kinderen meedoen met het kliederen met verf en zijn er suikerspinnen te verkrijgen.

Kitty de Fauw van Foto Objectief maakt die middag portretten van kinderen (mits er toestemming is van de ouders). Daarvoor zijn diverse clubshirts beschikbaar. "Kinderen kunnen zelf een tenue van een favoriete sportclub uitzoeken. Daarmee kunnen ze dan op de foto", legt Ten Dolle uit.

"Er is muziek en de sfeer is altijd gezellig in de Meddosestraat, dus kom vooral even een kijkje nemen", besluit Inge ten Dolle.

Meer berichten