Foto:

Vrijwilligers

Deze week zijn er een aantal vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Ben je geïnteresseerd in één van deze functies of ben jebenieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Langskomen tijdens ons spreekuur kan ook, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Wandelgroep Sociaal Team
Elke maandagmiddag wandelt een groep mensen met elkaar om even de zinnen te verzetten en met elkaar in beweging te zijn. De groep wandelaars is zeer divers en heeft veel steun aan elkaar. Na het uurtje wandelen wordt er vaak nog even koffie of thee met elkaar gedronken. Er wordt een vrijwilliger gezocht die de wandelaars tijdens hun wekelijkse uurtje beweging wil begeleiden.

Leger des Heils
Het Leger des Heils is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen in de kledingwinkel. De werkzaamheden zijn op dinsdag- en vrijdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Naast het helpen in de kledingwinkel zelf zal er af en toe ook een beroep op je worden gedaan tijdens kledingbeurzen.

Creatieve workshopleider WUh
Bij de WUh zijn niet alleen verschillende organisaties gevestigd, maar er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er onder andere een fotogroep actief, evenals een schildergroep. Binnenkort wordt er gestart met een schildercursus. Om meer mensen van dienst te kunnen zijn, wil de WUh meer workshops aanbieden. Daarom zoekt men een creatieve workshopleider, die deelnemers creatief op weg helpt. Het kan gaan om allerlei soorten workshops. Je eigen inbreng wordt zeer op prijs gesteld.

Verkeersregelaars
Regelmatig komen bij het Vrijwilligerspunt organisaties die vragen naar verkeersregelaars. Het Vrijwilligerspunt is daarom gestart met een poule van verkeersregelaars, die bij verschillende evenementen, zoals binnenkort bij de Fiets4Daagse en de Avondvierdaagse, kunnen worden ingezet. Daardoor wordt het makkelijker voor organiserende comités om gecertificeerde verkeersregelaars in te zetten. Om verkeersregelaar te zijn dient men in het bezit te zijn van een certificaat. Als men hier (nog) niet over beschikt kan men deze behalen. De kosten hiervoor worden vergoed. Je kunt je als individu aanmelden, maar ook met je vereniging. Dan kun je met een groep het verkeer regelen, al dan niet tegen een kleine vergoeding of een wederdienst van de organisatie.

Gastheer/gastvrouw en opbouwers KunstOer
Van 8 t/m 10 juni is tijdens het Pinksterweekend weer KunstOer, waarbij op verschillende erfgoedlocaties in Winterswijk beeldende kunst wordt getoond. De stichting zoekt nog gastvrouwen en –heren die bezoekers welkom willen heten op de verschillende locaties. Je kunt je voor één of meerdere dagdelen opgeven. Tevens komt de stichting graag in contact met mensen die willen helpen met de op- en afbouw.

Meer berichten