De teams van Sportief Wandelen. Foto: Ans Prinsen
De teams van Sportief Wandelen. Foto: Ans Prinsen (Foto: )

Sportief Wandelen trekt de loopschoenen aan voor KWF

WINTERSWIJK - Bij een wandelestafette van maar liefst 24 uur ontbreken de leden van wandelvereniging Sportief Wandelen natuurlijk niet. Drie teams van de vereniging nemen op 6/7 juli deel aan de SamenLoop voor Hoop op de atletiekbaan van Archeus in Winterswijk. Vijfenvijftig lopers van Sportief Wandelen nemen deel aan het evenement, waarmee geld ingezameld wordt voor KWF Kankerbestijding.

Door Verona Westera

De teamcaptains van de drie teams zijn Francis Tiggeloven, Bianca Matser en Melinda Raterink. Het plan voor deelname is ontstaan vanuit het verzoek vanuit de organisatie. "Sandra Meekers zit in de maandagochtend groep. Zij kwam met de vraag of de vereniging ook mee wilde doen", legt Francis uit. "We hebben zes wandelgroepen. Toen we het voorstelde was er vanuit deze groepen gelijk animo om mee te doen", voegt Melinda toe. In rap tempo meldden zich genoeg lopers aan voor drie teams. Voor de teamcaptains was het helemaal geen vraag om mee te doen. "Ik vond het gewoon vanzelfsprekend om mee te lopen voor KWF", aldus Francis. Zij verloor haar zus aan deze verschrikkelijke ziekte. "Ik hoop dat we veel geld bij elkaar brengen voor onderzoek. Hopelijk blijft, mede hierdoor, een boel leed voor anderen bespaard."

Ook Melinda weet wat de strijd tegen kanker inhoudt. Zij heeft tien jaar geleden kanker gehad en is genezen. "Dat zijn de verhalen die ook benadrukt moeten worden. De goede verhalen, want die zijn er ook. We lopen voor de hoop", aldus Melinda.

De wandelaars zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor de SamenLoop. "We hebben een groepsapp gemaakt waarin iedereen op de hoogte wordt gehouden van de acties", legt Bianca uit. Bianca loopt niet alleen mee in het team van Sportief Wandelen, maar ook bij de Positivo's. "Ik heb wat moeten schuiven, want ik moet dat weekend ook nog werken. Het is wat passen en meten, maar het gaat zo". Bianca heeft via haar werk een ijskar kunnen regelen. Er wordt die dag ijs verkocht en een deel van de opbrengst is bestemd voor KWF. Verder zijn er jassen en shirt in de verkoop van Sportief Wandelen. "Een van de loopsters maakt zogenaamde ´riesebessems´. Deze 'heksenbezems' zijn op 6/7 juli te verkrijgen", weet Francis. "Zelf heb ik dit jaar voor mijn verjaardag gevraagd of mensen geen bloemetje mee willen nemen, maar geld willen geven voor de SamenLoop. Dat heeft toch 92 euro opgeleverd. " Melinda hield tweede paasdag een wandeling waarbij ze een potje voor KWF neer zette, zodat mensen een vrije gift konden doen. Dit leverde zo'n 85 euro op.

Sportief Wandelen bestaat 20 jaar en is gestart door Annie Oonk. Zij volgde op verzoek van de gemeente een cursus Meer Bewegen voor Ouderen. Uiteindelijk groeide dit uit tot Sportief Wandelen. En zijn er zes wandelgroepen die wekelijks een uur wandelen en bewegen, vanaf de Bataafse Molen. "Vanuit de wandelbond hebben we ook een workshop gehad over het effect van wandelen op kanker", vertelt Francis. "De effecten zijn positief. Vandaar dat het ook mooi is dat wij als wandelclub nu een bijdrage kunnen leveren aan dit evenement voor KWF", besluit oprichtster Annie Oonk.


www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk

Meer berichten