Bjorn Kuipers komt naar De Storm. Foto: Rogier Bos
Bjorn Kuipers komt naar De Storm. Foto: Rogier Bos (Foto: Rogier Bos)

Topscheidsrechter Björn Kuipers geeft theatercollege in De Storm

WINTERSWIJK - Op donderdag 23 mei aanstaande is het Winterswijkse theater even een collegezaal, maar dan wel één met een interessante spreker: Björn Kuipers. Dit theatercollege is een initiatief van JCI-Oost Achterhoek, die zich inzet voor de renovatie van de grote theaterzaal van De Storm. Het theatercollege van Björn Kuipers begint 20.15 uur in Theater De Storm. Entree is 25 euro, inclusief pauzedrankje/garderobe. Tickets kunnen besteld worden via: www.theaterdestorm.nl/kuipers of via tel. 0543-519285. Aan de kassa van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10 en 13 uur.

Björn Kuipers uit Oldenzaal is de beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment. Hij floot onder andere de finale van de Europa League in 2013, de Champions League finale in 2014 en was vierde man tijdens de WK-finale in 2018. Dit college geeft een uniek kijkje in de keuken van een topscheidsrechter, waarin Björn Kuipers antwoord geeft op vragen als: Is het waar dat scheidsrechters foute beslissingen later in de wedstrijd compenseren? Wat doet je bij tegenstrijdige berichten in je oortje of als het hele stadion je verwensing naar het hoofd slingert? Aan de hand van een aantal voorbeelden laat Kuipers zien hoe lastig het is om een wedstrijd goed te fluiten. Een goede voorbereiding is in ieder geval noodzakelijk en mentale en fysieke fitheid een must.

Bijbaan
Scheidsrechter zijn is slechts een bijbaan voor Björn Kuipers. Hij is vooral supermarktondernemer. Ook daar gaat het om teamwork: samen ondernemen en winnen. In dat vak wil hij eveneens de beste zijn. Dit maakt dat zijn theatercollege ook een inkijk geeft in de wereld van zijn ondernemerschap. Na afloop is er een derde helft met borrel en muziek.

JCI Oost Achterhoek
De Junior Chamber International Oost-Achterhoek is een vereniging van ondernemende jongeren tot 40 jaar die wonen of ondernemen in de plaatsen Lichtenvoorde, Groenlo, Aalten en Winterswijk. Naast het ontwikkelen van ondernemerschap, het opdoen van kennis en kennissen, is ook maatschappelijke betrokkenheid een van de doelstellingen van deze vereniging. De JCI Oost-Achterhoek zet zich in voor behoud van cultuur in de regio. De Storm bouwt aan haar toekomst en zij bouwen mee. Afgelopen najaar organiseerden de leden Club Royale en in mei dit theatercollege. Alle opbrengsten van deze evenementen komen ten goede aan de renovatie van de grote theaterzaal van De Storm.

Meer berichten