Bezig met de voorbereiding van de Meimarkt: van links naar rechts Joke Droppers, Joke Wieberdink en Anna Bouma, geheel rechts Else Klomps, die de opbrengst in ontvangst mag nemen. Foto: Ans ter Horst
Bezig met de voorbereiding van de Meimarkt: van links naar rechts Joke Droppers, Joke Wieberdink en Anna Bouma, geheel rechts Else Klomps, die de opbrengst in ontvangst mag nemen. Foto: Ans ter Horst

Opbrengst Meimarkt in Jacobskerk voor Samenrijderspunt

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 26 mei wordt van half twee tot vijf uur in de Jacobskerk een grote Meimarkt gehouden. Deze markt is georganiseerd door de Handwerkontmoeting van de Protestantse Gemeente. De dames komen iedere twee weken op donderdagmiddag in Den Angang bij elkaar om te breien en te haken èn voor de gezelligheid.

Samen hebben ze gekozen voor het goede doel waar de opbrengst van de markt naar te gaat: het vorige maand geopende Samenrijderspunt. Daar kunnen mensen, die niet meer zelfstandig durven of kunnen fietsen gratis een duofiets lenen en samen met een (ingeschreven) vrijwilliger of andere begeleider op pad gaan. (Een vrije gift mag). Joke Droppers, Anna Bouma en Joke Wieberdink vormen de voorbereidingscommissie, maar velen verlenen hand- en spandiensten.
De Meimarkt biedt een keur aan activiteiten. Van verkoop van handwerkproducten, die het afgelopen seizoen zijn gemaakt, zoals omslagdoeken, poncho's, jasjes, truitjes, dekentjes, sjaals, Nijntjes, sokjes en gehaakte netjes (met inhoud) tot muziek en zang en workshops. De dameszanggroep Taborina treedt twee keer op; om half en om half drie. Organist Wim Ruessink bespeelt van vier uur tot half vijf het Naber-Metlzer orgel.

In de workshops kan men onder andere leren handdoek vouwen (op een creatieve manier), zich uitleven met schilderen en leren banden plakken. Ook kan men gezellig een kop thee of koffie drinken met iets lekkers er bij. Of meedoen aan raadspelletjes: de waarde van de boodschappen in een omhaakte tas raden en het aantal meters dat voor een gehaakt schaap is gebruikt. Kortom voor elk wat wils. De complete opbrengt is voor het goede doel.

PG-lid Else Klomps, tevens mede-organisator van de PeGeWe Fietsvierdaagse, is nauw betrokken bij het Samenrijderspunt. Zij lanceerde het idee om Winterswijk aan een duofiets te helpen, verzamelde vele handtekeningen en werd door het DELA Goededoelenfonds hiervoor beloond met een derde prijs van 2.500 euro. Niet genoeg om zo'n mooie fiets aan te schaffen, maar zij zocht de samenwerking op met Harrie Garritsen van de Winterswijkse Uitdaging/ Vrijwilligerspunt Winterswijk, die ook weer zijn contacten had. Een en ander resulteerde dank zij het enthousiasme van velen inmiddels in zelfs al twee nieuwe duofietsen. En een familiefiets en driewieler, die spontaan werden aangeboden. Bovendien kwam er veel financiële steun. Deze steun is nodig om bijvoorbeeld calamiteiten op te vangen, zoals een kapotte accu. De uitleen moet kunnen doorgaan. Else Klomps is dan ook heel blij, dat de opbrengst van de Meimarkt ten goede komt aan het Samenrijderspunt. In de Jacobskerk is een voorlichtingsstand van het Samenrijderspunt. Info ook: https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/fietsuitleen/
De Handwerkontmoeting, die daarnaast ook nog steeds haakt en breit voor SKB4Gambia en BreiBoezem, hoopt op veel bezoek in de Jacobskerk en een mooie opbrengst.

Handwerkspullen voor de markt. Foto: An ter Horst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant