Tijdens de Naobertochten op 19 mei komen wandelaars en fietsers in actie. Foto: PR
Tijdens de Naobertochten op 19 mei komen wandelaars en fietsers in actie. Foto: PR

Naobertochten: wandelen en fietsen

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zondag 19 mei opent de stichting WFevenementen haar seizoen met de Naobertochten voor zowel wandelaars als fietsers. Start en finish zijn bij recreatiepark Het Winkel aan De Slingeweg in de Brinkheurne.

De wandelaars kunnen tussen 9.00 en 11.00 uur starten voor een tocht van ruim 15 kilometer door de buurtschappen Brinkheurne, Kotten en Woold. Halverwege is er een pauze bij restaurant De Italiaanse Meren in Kotten. De wandeltocht gaat voor het merendeel over kleine wegen, zandwegen en bospaden; ook zijn er stukjes particulier terrein waarover deze dag met toestemming gewandeld mag worden.
De fietsers starten tussen 10.00 en 12.00 uur en kunnen kiezen uit ritten van 40 of 60 kilometer. De deelnemers komen onder andere bij de Proebstingsee in het Duitse Rhedebrugge, waar bij het Bootshaus am See een korte pauze kan worden ingelast. De deelnemers aan de lange (60 km) tocht passeren nog een tweede pauzeplaats. Ook in de fietstochten worden de drukke wegen zoveel mogelijk gemeden. Zowel de wandeltocht als de fietstocht wordt duidelijk aangegeven met pijlen, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving.
Deelnamekosten zijn 3 euro per persoon, inclusief een kleine versnapering.

De volgende activiteiten van WFevenementen zijn de Internationale Fiets4daagse Winterswijk van dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni en de Hamalandtochten voor wandelaars en fietsers op zondag 8 september.


www.wfevenementen.nl

www.fiets4daagsewinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant