Woningen op locatie De Jager wonen. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Woningen op locatie De Jager wonen. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Woningen op locatie De Jager Wonen

Algemeen

Woningen op locatie De Jager Wonen

WINTERSWIJK – De Jager Wonen is onlangs verhuisd naar de Ratumsestraat. Daar heeft het bedrijf het pand betrokken, waar jarenlang Scapino heeft gezeten. Het pand aan de Vredenseweg zal worden afgebroken en plaats maken voor twaalf woningen voor starters en ouderen. Momenteel vindt daar nog een grote uitverkoop plaats. "Een mooie ontwikkeling", zegt wethouder Inge Klein Gunnewiek. "Een winkel versterkt het centrum en er worden meer woningen gebouwd."

Door Bernhard Harfsterkamp

Plan past in gemeentelijk beleid
Er is nog alleen sprake van een principeverzoek, waar burgemeester en wethouders positief over denken. Er kan nog geen positief besluit genomen worden over medewerking. Het is nu eerst aan Hooiland Vastgoed, de eigenaar van de locatie, om het bouwplan verder uit te werken en de vergunningen hiervoor bij de gemeente aan te vragen. "Het plan voldoet aan de criteria, die wij vorig jaar hebben afgesproken bij het vaststellen van het afwegingskader woningbouw", zegt wethouder Klein Gunnewiek. De woningen zijn niet alleen bedoeld voor jong en oud, maar er zal ook een keuze zijn tussen koop en huur.

Nog geen toestemming provincie
Het bouwplan past nog niet in het regionale en provinciale beleid. De gemeente heeft vorig jaar weliswaar voor een ander afwegingskader gekozen dan de andere gemeenten van de Regio Achterhoek, maar kan nog niet afwijken van de voor de gemeenten vastgestelde aantallen te bouwen woningen. B en W heeft wel vertrouwen dat er meer gebouwd mag worden en durft daarom nu al wel uit te spreken dat het positief staat tegenover de bouwplannen aan de Vredenseweg. "Rond de zomer worden de nieuwe aantallen bekend", zegt wethouder Klein Gunnewiek. "We hebben dan ook geen positief besluit genomen over het bouwplan. Wel zijn we positief over het plan. Het gaat om inbreiding in plaats van uitbreiding en om kwaliteit boven kwantiteit." De omwonenden zijn nog niet ingelicht, omdat daarvoor de plannen nog niet voldoende genoeg zijn uitgewerkt. In het B en W-besluit wordt aangegeven dat de gemeente goede afspraken met de ontwikkelaar wil maken over de tijdelijke inrichting, nadat het pand is gesloopt. Het terrein moet zo netjes mogelijk blijven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant