logo
logo (Foto: SON )

Informatiestand voor schildklierpatiënten in SKB

Stand voor schildklier-
patiënten in SKB

WINTERSWIJK - Dit jaar viert de Schildklierorganisatie Nederland (SON) haar eerste lustrum in haar huidige vorm. SON is ontstaan uit een fusie van vier verschillende schildklierorganisaties en is in die vijf jaar tijd uitgegroeid tot dé landelijke patiëntenorganisatie voor 600.000 mensen met een schildklieraandoening in Nederland. Om dit lustrum te vieren, staat SON regio Gelderland op dinsdag 7 mei van 13.30 tot 16.00 uur met een informatiestand in het SKB in Winterswijk.

SON zet zich in voor de belangen van alle schildklierpatiënten. De activiteiten zijn gericht op verbetering van de zorg en het welzijn van mensen met een schildklieraandoening. SON verzorgt onder andere voorlichting, geeft telefonisch advies, organiseert lotgenotencontact en informatiebijeenkomsten en bevordert wetenschappelijk onderzoek.

In de stand in het SKB zijn ervaringsdeskundige vrijwilligers aanwezig. Zij hebben een luisterend oor en men kan ervaringen en vragen rondom de schildklier met hen delen. In de stand zijn folders verkrijgbaar en men kunt tegen betaling boeken of brochures kopen. Voor meer informatie over de schildklier kunnen belangstellenden terecht op de website: www.schildklier.nl. Voor nadere informatie over deze activiteit: https://schildklier-site.e-captain.nl/activiteiten/192/informatiestand of via het emailadres: gelderland@schildklier.nl.

Meer berichten