Kunstmarkt bij Berenschot's Mölle. Foto: PR
Kunstmarkt bij Berenschot's Mölle. Foto: PR (Foto: )

Kunstmarkt bij Berenschot's Mölle

WOOLD - De vijftiende editie van de Kunstmarkt bij Berenschot's Watermolen in het Woold is op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli. Voor de kunstmarkt zaterdag 6 juli kunnen zich nog kunstenaars aanmelden.

De Kunstmarkt Winterswijk is inmiddels een bekende en gewaardeerde kunstmarkt onder de kunstliefhebbers. Er worden ook dit jaar weer veel bezoekers verwacht. Mede door de bijzonderheid dat het een Kunstmarkt is rondom een eeuwenoude Watermolen en de bijzondere ligging in het Nationaal Landschap Winterswijk.

Op de zaterdag 6 juli zijn er nog kramen voor kunstenaars vrij. De zondag is al helemaal volgeboekt. Wie op 6 juli deel wil nemen, kan een inschrijfformulier vinden op de website www.stichtingberenschot.nl.

De kunstmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Berenschot's Mölle. Sinds de beginjaren is de Kunstmarkt flink gegroeid. De markt is begonnen met een 30-tal kraampjes. Nu telt initiatiefneemster Tineke Buunk er dit jaar al bijna 100. In de kramen kunnen de bezoekers kennismaken met onder andere beeldhouwkunst, schilderkunst, houtbewerking, glasobjecten, sieraden, schilderijen met olieverf of acryl, portrettekenen en edelmetalen. Al deze kunst wordt gemaakt door professionele- en amateurkunstenaars uit de regio van Winterswijk en ver daarbuiten, maar ook uit Duitsland, België

Succesvol
Door de Stichting Berenschot's Mölle worden evenementen georganiseerd die de monumentale Watermolen en haar omgeving onder de aandacht brengen, zoals deze kunstmarkt, een concert en een korenmiddag.
De evenementen zoals de Kunstmarkt moet passen in de omgeving. De rust en ruimte die de locatie en de eeuwenoude Watermolen uitstralen, moet ook tijdens de markt behouden blijven en dat komt de sfeer ten goede. Dit maakt deze Kunstmarkt in het Nationaal Landschap Winterswijk tot iets unieks. Er komen mensen uit het hele land naar deze markt, maar dit jaar worden er ook gasten uit België en Duitsland verwacht.

Voor ieder wat wils
Bezoekers kunnen zich laten verassen door de vele kunstwerken. Uit voorgaande jaren blijkt dat er zowel bezoekers zijn die enkel komen kijken en ervaren hoe de kunst gemaakt wordt als bezoekers die voor het uiterste gaan en een kunstwerk hopen te bemachtigen. Verder staan vele kunstenaars open voor een atelierbezoek of kunstwerken die op maat gemaakt moeten worden.


www.stichtingberenschot.nl
info@stichtingberenschot.nl

Meer berichten