Prijswinnaars Gerrit en Frank. Foto: PR
Prijswinnaars Gerrit en Frank. Foto: PR (Foto: )

Prima prestaties op Gelders sneldamtoernooi

WINTERSWIJK - Het Gelders Sneldamkampioenschap werd zaterdag 20 april gehouden in Apeldoorn. De Winterswijkse deelnemers kwamen hier goed voor de dag.

Erik ten Hagen nam deel in de hoogste klasse, rating boven 1100. Hier stond de subtop vrij dicht bij elkaar, waardoor Erik tot de laatste ronde uitzicht had op een podiumplek. De laatste wedstrijd werd echter verloren, waarmee hij met 11 punten uit evenzoveel wedstrijden op een negende plek eindigde.
In de B-klasse, rating tot 1100, nam Frank ten Hagen deel. Hij presteerde goed en stond de laatste speelronde gedeeld bovenaan. Deze wedstrijd werd echter verloren, waarna hij met 15 punten uit 11 wedstrijden tweede werd.
Gerrit Klompenhouwer nam deel in de C-klasse, rating tot 900. Vorig jaar wist hij in deze klasse de Gelderse en Nationale titel te veroveren. Met 8 overwinningen, 2 gelijke spelen en 1 nederlaag presteerde hij nu ook weer goed, maar kwam uiteindelijk 1 punt tekort en eindigde ook als tweede.
Frank en Gerrit hebben zich hiermee gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap, dat 8 juni wordt gehouden in Utrecht.

Meer berichten