De foto 'De Heilige Koe'. Foto: Hans Bouwhuis
De foto 'De Heilige Koe'. Foto: Hans Bouwhuis 

Foto Hans Bouwhuis bij honderd mooiste natuurfoto's uit Gelderland

Algemeen

Iedereen mag stemmen op mooiste foto

WINTERSWIJK - Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het televisieprogramma Buitengewoon houdt Omroep Gelderland een fotowedstrijd 'Op zoek naar de mooiste Gelderse natuurfoto'. Inmiddels zijn de mooiste honderd foto's geselecteerd. Vanaf 15 april kan er op de website gestemd worden op de mooiste 100 foto's. Onder de genomineerden ook de Winterswijkse natuurfotograaf Hans Bouwhuis. Iedereen mag een keer een stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 30 april via www.omroepgelderland.nl/buitengewoon-fotowedstrijd.

De twintig foto's met de meeste stemmen worden beoordeeld door een jury. Op het natuurfestival Beleef Buitengewoon'' op zaterdag 6 juli bij buitenplaats Beekhuizen wordt de winnaar bekend gemaakt.
Hans Bouwhuis maakt al vele jaren bijzondere natuurfoto's. Hij heeft voor deze wedstrijd een foto van een koe in het Bonninkbos Winterswijk ingestuurd. De titel van de foto: de heilige koe. Deze foto is bij de eerste 100 inzendingen geselecteerd.
Hans vertelt zelf over de foto: "Op een mooie nevelige ochtend heb ik deze foto gemaakt . Het leek wel of de koe speciaal voor mij stond te poseren. Zodoende kon ik de foto zo maken dat op de plek waar van nature de horens zitten, twee bomen op achtergrond schijnbaar deze functie overnemen. Ook lijkt het nu zo dat de toppen van deze horens, het centrum vormen van denkbeeldig aureool, bestaande uit nevels en zonnestralen. Daarom lag de titel van deze foto zeer voor de hand namelijk de 'Heilige Koe'.


,

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant