Een deel van het team de Postivo's. Foto: PR
Een deel van het team de Postivo's. Foto: PR (Foto: )

Dames Skopein Positivo's wandelen 24 uur mee in SamenLoop

WINTERSWIJK - Elke woensdag zijn ze van half 10 tot 11 uur in de sporthal de Alma te vinden: De dames van het team Skopein Positivo's van volleybalvereniging Wivoc. Het is een hechte damesclub die wekelijks een stevig potje volleybal speelt. "Het beppen is voor onder de douche", lacht Rolendis Stemerdink. Op 6/7 juli zijn de volleybalsters van de partij tijdens de SamenLoop voor Hoop. De 24-uurs wandelestafette die op de atletiekbaan van Archeus wordt gehouden staat symbool voor de strijd tegen kanker. De opbrengst van het evenement is bestemd voor KWF Kankerbestrijding.

Door Verona Westera

Team de Positivo's is 25 jaar geleden ontstaan. "Een groepje dames besloot op woensdagochtend samen te gaan volleyballen omdat de kinderen dan op school zaten", vertelt teamcaptain Rolendis. De kinderen zijn inmiddels groot maar het woensdagochtendgroepje is doorgegaan. "Er zijn nog acht dames van de eerste lichting actief in het team", weet Rolendis. "We gaan maandelijks koffie drinken bij ons 'opperhoofd' Truus. Zij is een van de dames van het eerste uur, maar speelt niet meer actief mee. Toch blijft ze betrokken bij de club."

Vanuit de vereniging Wivoc kwam de oproep om deel te nemen aan de SamenLoop voor Hoop. "We hebben het er in de groep over gehad en het leek ons een goed idee. Iedereen heeft in de omgeving wel te maken met de ziekte. Dus we wilden het doel wel steunen", aldus de teamcaptain. "Het gaat ook om de saamhorigheid. Het doel is mooi, maar het is ook de manier waarop we iets voor dit doel kunnen doen", voegt teamgenote Bianca Matser toe. "Mooi dat we dit met elkaar kunnen doen. Het evenement is laagdrempelig en iedereen kan een stukje lopen. Het hoeft helemaal niet uren achtereen te zijn. Bij dit evenement is het erg gemakkelijk om mee te doen", vindt Bianca. Zelf loopt Bianca niet alleen bij de Positivo's mee, maar maakt ze ook nog deel uit van een ander team. "Ik moet het een beetje combineren. Daarnaast moet ik dat weekend nog werken. Dus het wordt passen en meten", lacht Bianca. "Wat me wel opvalt is dat er erg weinig sportverenigingen meelopen. Dat vind ik wel bijzonder. Maar misschien komen de inschrijvingen nog", lacht de Winterswijkse.

Via de Facebookpagina van de Positivo's inmiddels al 250 euro bijeengebracht. "Op verjaardagen en bij vrienden hebben we het er wel over. We zetten dan bijvoorbeeld een spaarpotje neer op een verjaardagsfeestje. Zo halen we her en der geld op", vertelt Rolendis. "Ook het restbedrag van de pot van de viering van het 25-jarig jubileum gaat naar de SamenLoop", voegt teamlid Margriet Broens toe.

Dames die het leuk vinden om ook een fanatiek potje volleybal te spelen op de woensdagochtend kunnen tussen half 10 en 11 een kijkje kommen nemen.


www.samenloopvoorhoop.nl/winterswijk

Meer berichten