Pleun Elsinghorst en Lynn Schreurs. Foto:  PR Penta Winterswijk
Pleun Elsinghorst en Lynn Schreurs. Foto: PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Vier 6e divisie turnsters Penta Winterswijk in actie tijdens regiofinale

WINTERSWIJK - Op zaterdag 13 april hadden de meiden van de 6e divisie hun derde en laatste plaatsingswedstrijd. Bij de pupillen 1 turnden zes meiden voor een plaats in de regiofinale. Er werd door iedereen een prima wedstrijd geturnd, wat in een bijzondere uitslag resulteerde: de meiden eindigden allemaal achter elkaar.

Carlijn Klein Goldewijk turnde een stabiele wedstrijd, zoals we dit jaar van haar gewend zijn. Zij werd keurig vijfde. Een zesde plek was er voor Indy Dibbets. Zij had bovendien het hoogste cijfer op vloer. Daarachter kwam Fenne Jansen, ondanks een val van balk werd zevende. Deze drie meiden zijn door naar de finale op 25 mei. Marjolein Huetink turnde zich, mede dankzij een tweede notering op balk, naar een achtste plek. Voor Iris Nijman was het de brug waar ze het het hoogst eindigde van allemaal. Zij werd negende in de einduitslag. Mila Hoog Antink turnde erg netjes, maar had helaas wat pech op sprong. Desondanks werd ze nog tiende.
In de tweede wedstrijd kwamen Lynn Schreurs en Pleun Elsinghorst in actie. De meiden begonnen op brug, waar ze beide hun wedstrijd goed zijn gestart met een tweede plaats voor Lynn, en voor Pleun een derde plaats. Dit zette de dames voort op balk en vloer, waarbij Lynn zelfs het eerste cijfer haalde op balk. Ook Pleun heeft laten zien dat ze ten opzichte van de vorige wedstrijd weer vooruit is gegaan op deze toestellen, waarbij ze vooral op vloer weer wat puntjes op de i heeft gezet. Het laatste toestel was sprong. Voor Lynn een spannend toestel. Pleun heeft ook een hartstikke goede sprong laten zien, wat haar een tweede plaats op dit toestel heeft opgeleverd. In de einduitslag was Pleun terug te vinden op een zesde plaats en Lynn op een welverdiende eerste plaats.

Na afloop van deze laatste plaatsingswedstrijd werd bekend gemaakt welke turnsters zich hebben geplaatst voor de regiofinale op 25 mei in Winterswijk. Namens Penta Winterswijk zullen Carlijn Klein Goldewijk, Indy Dibbets, Fenne Jansen en Lynn Schreurs in actie komen.

Meer berichten