Succes voor Penta Winterswijk in Rotterdam

Sylvie Meerman. Foto: PR Penta Winterswijk
Sylvie Meerman. Foto: PR Penta Winterswijk

WINTERSWIJK - In Rotterdam werden afgelopen weekend de Bondskampioenschappen voor de instappers N3 en de halve finales voor de turnsters uit de 2e divisie gehouden. Namens Penta Winterswijk mochten Sylvie Meerman, Lynn Nijland en Dieuwertje Lucas hieraan deelnemen.

Voor Sylvie was het vroeg dag want zij mocht in de eerste ronde haar finale turnen. Een bijzonder knappe prestatie in het eerste jaar op dit niveau. Sylvie heeft laten zien wat ze waard is en eindigde met vier keurig geturnde oefeningen op een negentiende plaats. Dieuwertje Lucas, die uitkwam in de laatste wedstrijd, tweede divisie senior, heeft dit gehele seizoen hard gewerkt en prima gepresteerd. Zeker gezien haar minimale trainingsuren voor deze divisie. Ze eindigde op een keurige dertiende plaats. Hiermee staat zij tweede reserve voor de landelijke finale.

Op de zondag kon Lynn laten zien uit welk 'turn hout' zij gesneden is. In de vierde en laatste ronde van dit weekend mocht zij turnen voor een plaats in de finale. Startend op de vloer zette ze een prachtige oefening neer, die haar meteen een plaatsje in de toestelfinales opleverde. Lynn vond zichzelf terug op de eerste plaats en mocht de gouden medaille meenemen. Fantastische prestatie ook gezien het deelnemersveld. Naast de eerste plek en een plaats in de toestelfinale op vloer is Lynn als reserve aangewezen voor de brug en de balk.

Mooi turnen en prima prestaties van de Winterswijkse turnsters. De finale vindt plaats op 25 en 26 mei in Duiven.

Meer berichten